Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη«Βυθίζεται» η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη!

«Βυθίζεται» η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη!

Kρουαζιερόπλοιο για φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ούτε με το κιάλι*!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Limani Krouazieroploio

Η κρουαζιέρα φέτος τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλα λιμάνια, όπως αυτό της Καβάλας και του Βόλου, «βυθίζεται» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές στο debbiestravel.gr.

«Είναι εξαφανισμένη, δεν υπάρχει στον χάρτη» τονίζουν οι πηγές στο debbiestravel.gr, γεγονός αναμενόμενο, ήδη, από πέρυσι, λόγω των γεωπολιτικών καταστάσεων που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο και βεβαίως στην Τουρκία.

Έτσι, λοιπόν, για φέτος, «μιλάμε για αστεία νούμερα» λένε χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr, και τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Καβάλα και ο Βόλος θα έχουν προσεγγίσεις από κρουαζιερόπλοια κατ’ εξαίρεση.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αβέβαιη εξέλιξη στον τομέα της κρουαζιέρας για τη φετινή χρονιά, με ότι, αυτό, βεβαίως, συνεπάγεται!

Μείωση και στο Νότιο Αιγαίο

Ωστόσο, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, φαίνεται, ότι, εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα, επηρεάζει την κρουαζιέρα και στο Νότιο Αιγαίο.

Οι εκτιμήσεις για τις φετινές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων μιλούν για μείωση της τάξεως του 30% στο Νότιο Αιγαίο.

Kroyaziera notio aigaio

«Το γνωρίζαμε, ότι το 2017 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την κρουαζιέρα» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consultants, Ιωάννης Μπρας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, από τη μείωση, θα ‘γλυτώσουν’ τα νησιά του Ιονίου, «λόγω του κατεβάσματος από Βενετία», ωστόσο, η εικόνα φαίνεται να μην μεταλλάσσεται  ούτε για το 2018.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας, πέρυσι προσέγγισαν 460 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας συνολικά περί τους 670.000 επιβάτες.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ανάπτυξης προορισμών στην Ελλάδα, Five Senses Consultants, Ιωάννης Μπρας, αναφέρει, ότι υπάρχει ενδεχόμενο μεταστροφής από τις γερμανόφωνες εταιρίες προς την Ελλάδα, όσο παραμένει ‘αποκλεισμένη’ η Τουρκία και η ευρύτερη περιοχή.

Σκεφτείτε μόνο, ότι στο Κουσάντασι, στα τουρκικά παράλια, τις καλές εποχές καταγράφονταν 800 προσεγγίσεις τη σεζόν, και φέτος, αυτές έχουν μειωθεί περί τις 80!!

Kusadasi

*

Να σημειώσουμε ότι εκ παραδρομής γράφτηκε για την προσέλευση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Κρουαζιερόπλοιο, φέτος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα δούμε, τον Οκτώβριο, και αν…!!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα