Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΒορειοανατολικό ΑιγαίοΠαγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα

Μια νέα πρωτιά για τη Λέσβο αποτελεί η ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Σχολείων με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα».

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Σχολείων, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα σε συνεργασία με το Moυσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η ίδρυση του Δικτύου αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα προκειμένου να επισκεφθούν τη Λέσβο και να γνωρίσουν από κοντά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού για την οποία αναγνωρίσθηκε από την UNESCO.

Νέα πρωτιά για τη Λέσβο αποτελεί η ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Σχολείων με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα»

Γεωπάρκο της UNESCO

Η Λέσβος αποτελεί το πρώτο Γεωπάρκο που αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό είναι ιδανική για τη λειτουργία ως Έδρα του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Σχολείων με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα».

Ήδη από πέρσι, λειτουργεί με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Τοπικό Δίκτυο Σχολείων με το ίδιο θέμα.

*

– Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Σχολείων, πέρα των ανωτέρων Φορέων, ιδρύθηκε και με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

-Με αφορμή την ίδρυση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Σχολείων «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα του Δικτύου με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Λέσβο.

-Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η γνωριμία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα» αλλά και όσων εκπαιδευτικών επιθυμούσαν να ενημερωθούν για την έννοια του Γεωπάρκου, το νέο πρόγραμμα της UNESCO για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα, τα ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και τις δυνατότητες για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα