Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΨήφος εμπιστοσύνης στα ταξιδιωτικά γραφεία!

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ταξιδιωτικά γραφεία!

Στο +30% κυμαίνεται η αύξηση των Ελλήνων πελατών που επιλέγουν φέτος για τις διακοπές τους τα ταξιδιωτικά γραφεία. Προορισμός τους, η Ελλάδα!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Υπάρχει αύξηση που αγγίζει το 30%, με τους Έλληνες να επιλέγουν τα ταξιδιωτικά γραφεία» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης (ΕΤΓΜ-Θ) Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί τους λόγους της σημαντικής αύξησης: α. «οι Έλληνες προτιμούν την Ελλάδα και για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας» και β. «ο κόσμος έρχεται στα ταξιδιωτικά γραφεία λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας δωματίων».

Η σημαντική εισροή τουριστών από το εξωτερικό, όπως είναι αναμενόμενο, έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρεση δωματίων, και ιδίως την τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζει να κάνει ο Έλληνας.

Από την πλευρά τους οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν φροντίσει να κάνουν τις προκρατήσεις τους από νωρίς, με αποτέλεσμα να πουλούν το προϊόν στον πελάτη, «με λογικές και όχι εξωφρενικές τιμές» όπως χαρακτηριστικά λέει στο debbiestravel.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σαντορίνη, Ρόδος, Πάρος!

Αναμφισβήτητα, για άλλη μια χρονιά, δημοφιλέστερος προορισμός στις επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι η Σαντορίνη.

«Νούμερο ένα προορισμός είναι η Σαντορίνη» λέει στο debbiestravel.gr ο γ.γ. της ΕΤΓΜ-Θ Χρήστος Παπαδόπουλος , με δεύτερη επιλογή τη Ρόδο, ενώ έκπληξη για φέτος, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, αποτελεί η Πάρος.

Ο λόγος είναι οι απευθείας συνδέσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με το κυκλαδίτικο νησί, από δυο αεροπορικές εταιρίες, και τη σχετικά μεγάλη διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων. Άλλωστε η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί, και φέτος (όπως και πέρυσι, από τον Αύγουστο) δίνεται η δυνατότητα στους Βορειοελλαδίτες για εύκολη , γρήγορη και άνετη πρόσβαση στο συγκεκριμένο προορισμό.

Χανιά, Μύκονος, Μήλος, Σύρος συμπληρώνουν τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για φέτος, σ’ ότι αφορά τους Βορειοελλαδίτες.

Και για τις νεαρές ηλικίες, νούμερο ένα, αποτελεί η κοσμοπολίτικη Σκιάθος με την έντονη νυχτερινή της ζωή (και όχι μόνο!).

Και Χαλκιδική!

Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο, σχετικά με το ενδιαφέρον των πελατών σ’ ότι αφορά  άλλους προορισμούς, εκτός από τα νησιά, και συγκεκριμένα για τη Χαλκιδική.

Διότι, εάν αναλογιστούμε ότι η έλλειψη διαθεσιμότητας δωματίων υφίσταται στα νησιά, κάτι αντίστοιχο, ίσως σε μικρότερη κλίμακα, συμβαίνει και στη Χαλκιδική.

«Παρατηρείται έντονο φαινόμενο και για τη Χαλκιδική, σ’ ότι αφορά τα δωμάτια» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος στο debbiestravel.gr εξηγώντας ότι αρκετά τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό στη Χαλκιδική, προμηθεύουν  δωμάτια και στα ελληνικά τουριστικά γραφεία.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δίνουμε τιμές, σχεδόν αντίστοιχες με εκείνες που παίρνουν και οι ξένοι» επισημαίνει ο γ.γ. της ΕΤΓΜ-Θ.

Έτοιμοι για 28η Οκτωβρίου και Χριστούγεννα

Και μπορεί το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένο στον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ‘βλέπουν’ μπροστά, και ήδη, κάποια πακέτα – σούπερ προσφορές- έχουν ήδη βγει και κυκλοφορούν στα ταξιδιωτικά γραφεία, τόσο για την 28η Οκτωβρίου (σ.σ. φέτος πέφτει Σάββατο) αλλά και για τα Χριστούγεννα!

Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα