Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: «Ανεβαίνει» θέσεις στο συνεδριακό τουρισμό!

Θεσσαλονίκη: «Ανεβαίνει» θέσεις στο συνεδριακό τουρισμό!

Τριάντα εννέα θέσεις ανέβηκε στην ευρωπαϊκή κατάταξη η πόλη της Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει, αργά, αλλά σταθερά, και στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων από το διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής  βιομηχανίας, International Congress & Convention Association (ICCA), η Θεσσαλονίκη για το 2016 (σ.σ. τα αποτελέσματα για το 2017 θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Μάιο), στον ευρωπαϊκό συνεδριακό χάρτη, βρίσκεται στην 53η θέση, από την 92η θέση, που ήταν το 2015, σκαρφαλώνοντας 39 ολόκληρες θέσεις.

Στον δε παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη, είναι τοποθετημένη στην 98η θέση, όπου και εκεί, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, δείχνει μια ανοδική πορεία.

Τα παραπάνω αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες βράδυ, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης -Thessaloniki Convention Bureau (TCB), που πραγματοποιήθηκε σε 5άστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σ’ ότι αφορά τις δράσεις του Thessaloniki Convention Bureau (TCB), η γενική διευθύντρια Έφη Κουδελή, έκανε έναν σύντομο απολογισμό, του 2017, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις για το 2018.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε η διοργάνωση του 32ου European Cities Marketing που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 25-28 Αυγούστου, το European Congress με τη συμμετοχή τουλάχιστον 60-100 επαγγελματιών MICE & Corporate 21-23 Οκτωβρίου, ενώ ειδική μνεία έγινε για την 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού (8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism), που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 9-12 Οκτωβρίου 2018 (σ.σ. Η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από κοινή διεκδίκηση του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ΙΤΒ 7-11/3, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, θα ανακοινώσει την παραπάνω διοργάνωση).

Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» – Δήμος Θεσσαλονίκης – TCB

Η διαχείριση επισκεπτών, οι δείκτες μνήμης καθώς και η ψηφιοποίηση του αρχείου εφημερίδων που βρίσκεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα αξιοποιηθούν στο προσεχές διάστημα από τη σημαντική συνεργασία που επισύναψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαχείρισης επισκεπτών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα λειτουργήσει ένα δεύτερο κιόσκι τουριστικών πληροφοριών (info kiosk), το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο Λευκό Πύργο, στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου. Να σημειώσουμε, ότι ένα info kiosk, ήδη, λειτουργεί στην Πλατεία Αριστοτέλους ενώ σ’ ότι αφορά το δεύτερο, ευελπιστούμε ότι, από τον Απρίλιο, όπως ενημερωθήκαμε, θα τεθεί σε λειτουργία.

Οι Δείκτες Μνήμης είναι 150 πλάκες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, θα είναι επιτοίχιες ή επιδαπέδιες, δίγλωσσες, και θα ενημερώνουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, τους επισκέπτες και τους τουρίστες, σχετικά με ιστορικά σημεία που στιγμάτισαν την πόλη.

Τέλος, η ψηφιοποίηση του αρχείου εφημερίδων που βρίσκεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει, αφενός στο να διατηρηθεί με το πέρασμα του χρόνου, αφετέρου, στο ερευνητικό έργο ενδιαφερόμενων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

*

-Το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης -Thessaloniki Convention Bureau (TCB) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014, με πρόεδρο τη Δέσποινα Αμαραντίδου, της ARTION Conferences & Events.

«Μας πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Δέσποινα Αμαραντίδου, κατανοήσαμε τι σημαίνει TCB, και συμβάλλαμε τα μέγιστα, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη συμμαχία» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του TCB, Σπύρος Πέγκας, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και του TCB με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». «Η συνεργασία με το ‘Σταύρος Νιάρχος’ αποτελεί περαιτέρω δρόμο ανάπτυξης για το TCB» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέγκας.

-Το TCB ξεκίνησε με 17 μέλη και σήμερα μετρά 44, εκ των οποίων τα 11 εντάχθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε (2017).

-Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης -Thessaloniki Convention Bureau (TCB) που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Thessaloniki Convention Bureau και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

-Στην χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης το «παρών» έδωσαν, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του TCB, τα στελέχη του TCB, μέλη του Φορέα – παλιά και νέα-, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ Γιάννης Γιώργος, ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης καθώς και στελέχη ξενοδοχείων.

Το διοικητικό συμβούλιο του TCB έχει ως εξής: πρόεδρος Γιάννης Ασλάνης (εκπρόσωπος Mediterranean Palace Hotel ), αντιπρόεδρος Ειρήνη Σιδηροπούλου (εκπρόσωπος Aegean Airlines), γενική γραμματέας Βίκη Παπαδημητρίου (εκπρόσωπος Symvoli Conference & Cultural Management ), ταμίας Κωνσταντίνα Μαμαδά (εκπρόσωπος Porto Palace Hotel), αναπληρωτής γενικός γραμματέας Karl Chehab (εκπρόσωπος The Met Hotel), μέλη Σπύρος Πέγκας (εκπρόσωπος Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε.), Πρόδρομος Μοναστηρίδης (εκπρόσωπος Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα