Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικές βίλες!

Δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικές βίλες!

«Γνωρίζω και μαθαίνω την ιστορία της πόλη μου, μέσα από τα κτίριά της» είναι ο τίτλος των δωρεάν ξεναγήσεων δημοτών, που διοργανώνει η Ε’ Δημοτική Κοινότητα δήμου Θεσσαλονίκης.

Αλήθεια, εσείς, τι γνωρίζετε για τη βίλλα Αλλατίνι, την Casa Bianca ή τον Οικισμό Ουζιέλ;

Για την οικία Μοδιάνο – σημερινό Λαογραφικό μουσείο-, τη Σχολή Τυφλών, το Γενί Τζαμί και το Α’ Γυμνάσιο;

«Η συνοικία των Εξοχών: Μια πόλη εκτός των τειχών» με τις ιστορικές βίλλες να χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, 1 και 2. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά, να τις δείτε και να μάθετε την ιστορία τους, στο πλαίσιο των δωρεάν ξεναγήσεων που διοργανώνει η Ε’ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Εσείς, δεν έχετε, παρά να δηλώσετε, εγκαίρως, συμμετοχή.

Βίλλες 1

Στις ξεναγήσεις «Βίλλες 1» περιλαμβάνονται οι βίλλες, Βίλλα Αλλατίνι, Βίλλα Μορπούργκο, Οικισμός Ουζιέλ, Casa Bianca, Μαράσλειος Εμπορική Σχολή, Βίλλα Μορντώχ, Οικία Σιάγα, Chateau mon Bonheur, Οικία Μεχμέτ Καπαντζή (ΜΙΕΤ).

Η Οικία Μεχμέτ Καπαντζή (ΜΙΕΤ) επί της Οδού Βασ. Όλγας, φωτογραφημένη χιονισμένη (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Βίλλες 2

Στις ξεναγήσεις «Βίλλες 2» περιλαμβάνονται οι βίλλες, Αρχοντικό Αχμέτ Καπαντζή, Οικία Μοδιάνο (Λαογραφικό Μουσείο), Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Σχολή Τυφλών, Οικία Σάλεμ, Οικία Μιχαηλίδη, Γενί Τζαμί, Οικία Μοδιάνο, Α’ Γυμνάσιο, Προτομή Γεωργίου Α’, 12ο Δημοτικό Σχολείο, Δημαρχείο.

Το Γενί Τζαμί (φωτ. Ντ. Χ.)

Πρόγραμμα ξεναγήσεων

Για τις «Βίλλες 1» ξεναγήσεις θα γίνουν, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 7 Οκτωβρίου, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, Κυριακή 22 Οκτωβρίου, Κυριακή 5 Νοεμβρίου  και Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.

Για τις «Βίλλες 2» ξεναγήσεις θα γίνουν, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 1 Οκτωβρίου, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, Σάββατο 4 Νοεμβρίου και Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Οικία Σιάγα, γωνία Βας. Όλγας με Πέτρου Συνδίκα, φωτογραφημένη τον Ιανουάριο του 2017, με χιόνια (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Info

Οι ξεναγήσεις έχουν οριστεί για τις 11 το πρωί, εκτός από την ξενάγηση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα.

-Η διάρκεια ξενάγησης είναι 2:30 ώρες και τα άτομα ανά ξενάγηση είναι στα 35.

-Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώνουν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

-Θα πρέπει να δηλώνονται οι ημερομηνίες ξενάγησης για τις «Βίλλες 1» και «Βίλλες 2» με πρώτης επιλογής προτίμηση και εναλλακτικά δεύτερης επιλογής προτίμηση εντός 15 ημερών. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλείσθε να ενημερώσετε έγκαιρα.

-Μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας: ηλεκτρονικά στο e mail της Ε ́Δημοτικής Κοινότητας: e-koinotita@thessaloniki.gr και τηλεφωνικά: καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. –2:00 μ.μ στο 2313 318 263 κα Μ. Μάντζαρη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα