Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΓια βόλτα και χιονοδρομία στα χιονοδρομικά μας

Για βόλτα και χιονοδρομία στα χιονοδρομικά μας

Δυο μέρες πριν να υποδεχτούμε το νέο έτος και τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα τη χώρας μας βρίσκονται σε λειτουργία και μας περιμένουν!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (sotogiannop@gmail.com)

Λάτρεις του snowboard ετοιμάζονται για τις κατεβασιές τους! (φωτ. ΝΤ.Χ.)

Ωστόσο τα περισσότερα χιονοδρομικά αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού δεν έχουν επάρκεια χιονιού.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στη Νότιο Ελλάδα και ειδικότερα στην Πελοπόννησο, όπου και τα δυο χιονοδρομικά της περιοχής λειτουργούν κανονικά για χιονοδρομία με όλες τους τις πίστες!

Γενική άποψη του χιονοδρομικού στο Καϊμακτσαλάν (φωτ. ΝΤ.Χ.)

Χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα

Τρία Πέντε Πηγάδια: Στην Ημαθία, 17 χλμ. από Νάουσα, για χιονοδρομία λειτουργεί μόνο η πίστα Παράδεισος Πλατό με τον συρόμενο αναβατήρα Νο4. Λειτουργεί επίσης ο εναέριος αναβατήρας αλλά μόνο για βόλτα.

Καϊμακτσαλάν: Στην Πέλλα, 50 χλμ. από Έδεσσα, ανοιχτό και για χιονοδρομία με τις πίστες που εξυπηρετούνται από τους συρόμενους αναβατήρες Μετερίζι και Κρέμαση.

Φαλακρό: Στο νομό Δράμας, 50 χλμ. από Δράμα, ανοιχτό μόνο για βόλτα με τον τετραθέσιο εναέριο αναβατήρα. Ανοιχτά και όλα τα σαλέ του βουνού.

Πισοδέρι: Στο νομό Φλώρινας, 21 χλμ. από Φλώρινα, σε λειτουργία για χιονοδρομία με το baby lift1.

Βασιλίτσα: Στο νομό Γρεβενών, 45 χλμ. από Γρεβενά, σε λειτουργία για χιονοδρομία οι πίστες που εξυπηρετούνται από τον τριθέσιο αναβατήρα, από τον συρόμενο Ελιμεία και το baby lift.

Χιονοδρομικά κέντρα στη Νότια Ελλάδα

Παρνασσός: Στη Στερεά Ελλάδα, σε λειτουργία για βόλτα οι εναέριοι αναβατήρες Αφροδίτη, Βάκχος, Ερμής, Ηνίοχος και Ήρα. Για χιονοδρομία λειτουργούν οι πίστες: Βάκχος (2&2β), Περικλής (4), Αίολος (5), Διηάνειρα (12), Ήρα (7), baby 1 & baby 2.

Καρπενήσι: Στο νομό Ευρυτανίας, 12 χλμ. από το Καρπενήσι, λειτουργεί για χιονοδρομία με τις πίστες Φλέγγας και Θησέας.

Καλάβρυτα: Στην ορεινή Αχαΐα, 15 χλμ. από τα Καλάβρυτα, έχει πολύ καλή ποσότητα χιονιού και λειτουργεί με όλες τις πίστες και αναβατήρες του!

Μαίναλο: Στο νομό Αρκαδίας, 30 χλμ. από την Τρίπολη, έχει πολύ καλή ποσότητα χιονιού και λειτουργεί με όλες τις πίστες και αναβατήρες του!

*

Αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, ξεκινάει και το χιονοδρομικό κέντρο στο Ανήλιο Μετσόβου. Υπό νέα διεύθυνση και νέες πίστες, το χιονοδρομικό Ανηλίου απέχει 8 χλμ. από το Ανήλιο και 12 χλμ. από το Μέτσοβο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα