Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΑνοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα!

Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα!

Δυο χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας ξεκινούν σήμερα τη λειτουργία τους.

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (sotogiannop@gmail.com)

Ένα, έχοντας σε λειτουργία κάποιες από τις πίστες του, ενώ το άλλο, προς το παρόν, μονάχα για βόλτα. Και ένα τρίτο, ήδη, λειτουργεί το baby lift του!

Καϊμάκτσαλαν

Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν, στο όρος Βόρας, στο νομό Πέλλας, ανοίγει σήμερα για χιονοδρομία, με τις πίστες των αναβατήρων Μετερίζι και Κρέμαση. Γίνονται προσπάθειες να ανοίξει και ένας διάδρομος στην κεντρική πίστα Σαραντόβρυση, ώστε να υπάρχει σύνδεση όλου του βουνού με τα σκι. Νωρίς το πρωί θα γνωρίζουμε εάν αυτό θα γίνει εφικτό!

Το δεδομένο πάντως είναι ότι σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, θα είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του Καϊμάκτσαλαν. Καλή αρχή και καλή σεζόν!

Χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν
Η πίστα Κρέμαση στο Καϊμάκτσαλαν

*

-Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν, ξεκινούν από τα 2.018 μ., το κεντρικό σαλέ βρίσκεται στα 2.050 μ., η δε κορυφή του  φτάνει στα 2.524 μ., εκεί όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (τηλ.: 23810 32000).

-Απόσταση: νομός Πέλλας, 136 χλμ. από Θεσσαλονίκη, 45 χλμ. από Εδεσσα, 17 χλμ. από Αγ. Αθανάσιο, 25 χλμ. από Παναγίτσα.

Παρνασσός

Ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού για βόλτα και καφέ. Δυστυχώς, η επάρκεια του χιονιού ακόμη δεν επιτρέπει τη λειτουργία του για χιονοδρομία.

Θα λειτουργήσουν για πανοραμική βόλτα οι τηλεκαμπίνες Αφροδίτη, Βάκχος, Ερμής, Ηνίοχος και Ήρα. Το εισιτήριο για τη βόλτα κοστίζει 10 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά.

Ανοιχτά θα είναι κανονικά και τα σαλέ σε 1950 και 1750 στα Κελάρια.

*

-Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ. – 2.300 μ. και διαθέτει πίστες για  έμπειρους αλλά και αρχάριους χιονοδρόμους (τηλ. 22340 22700).

-Τα Κελάρια  απέχουν 24,5 χλμ. από Αράχωβα, η Φτερόλακκα 30 χλμ. και ο Γεροντόβραχος 25,5 χλμ.

-Οι αποστάσεις από Αθήνα είναι στα 200 περίπου χλμ., από Θεσσαλονίκη στα 350 χλμ.

 Πισοδέρι

Στο Πισοδέρι της Φλώρινας, ήδη, υπάρχει χιόνι, και λειτουργεί το baby lift – ο μονοθέσιος συρόμενος.

Το ύψος του χιονιού στη βάση φτάνει τα 30 εκατοστά, ενώ για αύριο, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με χαμηλές, ωστόσο, θερμοκρασίες.

*

-Το Πισοδέρι βρίσκεται στη θέση Βίγλα, και οι πίστες του βρίσκονται μέσα σε δάσος από οξιές. Στη βάση του λειτουργεί ιδιόκτητο σαλέ για καφέ, φαγητό, ποτό (τηλ.: 23850 45800).

– Απόσταση: νομός Φλώρινας, 210 χλμ. από Θεσσαλονίκη, 20 χλμ. από Φλώρινα, 3 χλμ. από Πισοδέρι, 10 χλμ από Ανταρτικό.

Ντ. Χ.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα