Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΥπάρχουν ελπίδες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων;

Υπάρχουν ελπίδες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων;

Ακόμα και οικονομικά είναι αποφασισμένοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Βορείων Σποράδων.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Είμαστε αποφασισμένοι, όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης, υπό την ομπρέλα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, να στηρίξουμε οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες» τονίζει στο debbiestravel.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε, όλοι οι φορείς της πόλης να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΘ αποφάσισε ότι για τα επόμενα δυο χρόνια θα στηρίξει ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Βορείων Σποράδων.

«Το θέμα είναι να βρούμε και τον τρόπο της οικονομικής στήριξης της γραμμής και βεβαίως να υπάρξει και ενδιαφερόμενος για τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Άγονη γραμμή

Ωστόσο, σε χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ώστε να βρεθεί μια λύση για το σχετικό ζήτημα, όπως για παράδειγμα, να χαρακτηριστεί η γραμμή ‘άγονη’ λαμβάνοντας κάποια επιδότηση από το κράτος, πληροφορίες του debbiestravel.gr αναφέρουν ότι ο δήμαρχος δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη αισιόδοξος.

Πλήγμα για τα νησιά

«Η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σποράδων είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για τα νησιά μας» επισημαίνει στο debbiestavel.gr ο πρόεδρος Τουριστικής Προβολής της Σκιάθου Παναγιώτης Διολέττας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων των τριών νησιών (Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου) με τον αντιπρόεδρο της πλοιοκτήτριας εταιρίας, υπήρξε άκαρπη, αφού η εταιρία παραμένει ανένδοτη για τη συνέχιση της γραμμής.

«Μας λένε ότι η γραμμή δεν αποφέρει κέρδη» αναφέρει ο κ. Διολέττας και συμπληρώνει «δεν το πιστεύουμε, γιατί η γραμμή τουλάχιστον τους τρεις μήνες – Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο- τα πήγαινε πολύ καλά».

*

-Σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr υπήρξαν δυο περιπτώσεις πλοιοκτητών που έδειξαν κάποιο σχετικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη γραμμή.

-Να υπενθυμίσουμε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2016, συνεχίστηκε και τους καλοκαιρινούς μήνες του 2017, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

-Ωστόσο, πρόσφατα η πλοιοκτήτρια εταιρία που δραστηριοποιούνταν στη συγκεκριμένη γραμμή το 2016 και το 2017, η σύνδεση για τη φετινή χρονιά δεν θα συνεχιστεί. Οι λόγοι που η πλοιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε να διακόψει τη γραμμή, είναι οικονομικοί.

-Έτσι, και πάλι, η Θεσσαλονίκη, κινδυνεύει να παραμείνει αποκομμένη από τα νησιά, όπως έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση τα δυο τελευταία καλοκαίρια.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα