Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣπύρος Πέγκας: «Ξεπεράσαμε το city break στη Θεσσαλονίκη»!

Σπύρος Πέγκας: «Ξεπεράσαμε το city break στη Θεσσαλονίκη»!

… «τώρα, προσπαθούμε να γεμίσουμε όλη την εβδομάδα» τονίζει αφοπλιστικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Και αν πριν λίγα χρόνια, οι ξένοι ρωτούσαν «ποιο νησί είναι η Θεσσαλονίκη», το τελευταίο διάστημα, η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να τοποθετηθεί όχι μόνο στον ευρωπαϊκό, αλλά και στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη!

«Η Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή, αποτελεί κόμβο, για τους τουρίστες, όπου σε συνδυασμό με την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προσφέρει ποικίλες μορφές τουρισμού» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

Όπως ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr, «έχουμε ξεπεράσει το city break – τα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα της Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτα-‘ τώρα στόχος μας είναι να τα γεμίζουμε και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας».

Νέες αγορές στην πόλη

«Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη» εξηγεί ο κ. Πέγκας, αναφερόμενος τόσο στην έλευση νέων αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στις ακτοπλοϊκές εταιρίες, στο «επενδυτικό ράλι» των ξενοδοχείων, όπως χαρακτηριστικά είπε στο debbiestravel.gr, αλλά και στην καινοτομία και στις νέες επιχειρήσεις που ξεφυτρώνουν και επενδύουν σε μυαλά, τα οποία κρατούν στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, στη Θεσσαλονίκη, έχουν κάνει την εμφάνισή τους τουρίστες από Ιαπωνία, Μαλαισία, Κίνα, ενώ παράλληλα πολύ μεγάλη αύξηση υπάρχει από το Ισραήλ – τα τελευταία δυο χρόνια η αγορά έχει ανακάμψει σημαντικά-, ενώ τη Θεσσαλονίκη την επιλέγουν και Αμερικάνοι.

Σ’ ότι αφορά τις νέες αγορές, όπως αναφέρει ο κ. Πέγκας, μερίδιο ευθύνης έχει η αεροπορική εταιρία Qatar Airways, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με την Ντόχα του Κατάρ, τέσσερις φορές την εβδομάδα, ήδη από τις 27 Μαρτίου, ενώ στο ξενοδοχειακό κομμάτι, τουλάχιστον 30 νέα ξενοδοχεία, boutique hotels, hostels κτλ., έχουν ανοίξει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 3 χρόνια.

Καινοτομία

Στη δε καινοτομία, 30 – 40 επιχειρήσεις, με απόφοιτους, ως επί το πλείστον του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργήσει την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη, στο κομμάτι της τεχνολογίας (Information Technology IT), όπου νέοι ηλικίας 27 – 35 ετών, επικεντρώνονται σε τομείς ηλεκτρολογικής, μηχανολογικής κτλ., μένοντας Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχει προοπτική, παράγουμε μυαλά» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο κ. Πέγκας συμπληρώνοντας ότι ενώ στο εξωτερικό θα αμείβονταν με 6.000 – 7.000 ευρώ, μηνιαίως, και εδώ στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) ο αντίστοιχος μισθός είναι στα 1.500 ευρώ, προτιμούν να παραμείνουν στην χώρα τους.

Οι μεγάλοι παίχτες

Συμπληρώνοντας την αυξητική τάση σ’ ότι αφορά την τουριστική κίνηση της Θεσσαλονίκης και το επενδυτικό ενδιαφέρον, ο κ. Πέγκας, δεν παραλείπει να αναφέρει με προβληματισμό «ενώ υπάρχει όλη αυτή η κινητικότητα, δεν ωριμάζουν, αργούν, χρειάζονται και οι μεγάλοι ‘παίχτες’ να έρθουν στη Θεσσαλονίκη» τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας στο debbiestravel.gr.

*

-Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, το 2017 καταγράφηκαν 2.371.905 διανυκτερεύσεις έναντι 2.309.617 που σημειώθηκαν το 2016.

-Πρωταγωνιστές, για άλλη μια χρονιά, ήταν οι ξένοι επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη.Το ποσοστό της αύξησης των διανυκτερεύσεων ορίστηκε στο 2,70% σε σχέση με το 2016 και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων ατόμων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε κατά 62.288 μέσα σε έναν χρόνο.

-Τα δυο τουριστικά περίπτερα πληροφοριών του δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 21.00 και Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00. Το ένα βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους, και το δεύτερο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του πιλοτικά τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, βρίσκεται δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο, στο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα