Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΔωδεκάνησαΞεκίνησαν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Στις 10.05 το πρωί αναχώρησε το πρώτο δρομολόγιο του υπερσύγχρονου τριμαράν Super Speed της Golden Star Ferries, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με προορισμό τις Σποράδες.

ΚΕΙΜΕΝΟ + ΦΩΤ.: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Καθημερινά δρομολόγια, από σήμερα, Θεσσαλονίκη – Σποράδες σε 3-4 ώρες!

Με καθημερινά δρομολόγια, από σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουνίου, συνδέεται η Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Το υπερσύγχρονο τριμαράν της ακτοπλοϊκή εταιρίας Golden Star Ferries αναχωρεί καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει στη Σκιάθο στις 13.10, στη Σκόπελο στις 13.55 και στην Αλόννησο στις 14.20. Στη Θεσσαλονίκη το τριμαράν θα επιστρέφει στις 19.20.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο πλοίο, το οποίο το αγοράσαμε πριν 8 μήνες και το προσαρμόσαμε στις ανάγκες της συγκεκριμένης γραμμής» ανέφερε ο πλοιοκτήτης της Golden Star Ferries, Γιώργος Στεφάνου, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Σποράδες. Από αριστερά, Γιάννης Δημητριάδης (κεντρικός πράκτορας στη Θεσσαλονίκη), Γιώργος Στεφάνου (πλοιοκτήτης Golden Star Ferries), Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης), Σπύρος Πέγκας (αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης), Κική Αναγνώστου (πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Αλοννήσου)

Όπως ο ίδιος επισήμανε, «είναι μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο για μια ναυτιλιακή επιχείρηση να δρομολογήσει πλοίο σε μια γραμμή που δεν υπάρχει εμπειρία» συμπληρώνοντας «εμείς, ωστόσο, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη, στην οικονομία, και θα προσπαθήσουμε να εκτελούμε το δρομολόγιο όλο το χρόνο».

Για να μπορέσει βεβαίως, να σταθεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο όλο το χρόνο, όπως αναφέρθηκε από τον κ. Στεφάνου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του αντιδημάρχου Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, του κεντρικού πράκτορα Γιάννη Δημητριάδη, και της προέδρου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής δήμου Αλοννήσου Κικής Αναγνώστου, θα πρέπει να καλύπτονται τουλάχιστον τα λειτουργικά έξοδα – τα οποία είναι τεράστια- σε μια τέτοια σύνδεση.

Βιώσιμο δρομολόγιο

Το δρομολόγιο για να μπορέσει να σταθεί βιώσιμο θα πρέπει να έχει πληρότητα 250 – 300 επιβάτες, ανά διαδρομή, ημερησίως (σ.σ. το υπερσύγχρονο τριμαράν έχει χωρητικότητα 440 επιβατών και μπορεί να ταξιδέψει σε καιρικές συνθήκες μέχρι 10 μποφόρ).

Μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 45 κόμβους/ώρα, ωστόσο, λόγω υπερβολικών καυσίμων, το τριμαράν θα ταξιδεύει με 32 – 33 κόμβους/ώρα.

Εικόνα από την πρωινή, πρώτη αναχώρηση του Superspeed από Θεσσαλονίκη για Σποράδες

Σε 3 ώρες στις Σποράδες

«Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες είναι απαραίτητη» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας ότι, εκτός από τους Θεσσαλονικείς, η εν λόγω ακτοπλοϊκή σύνδεση μπορεί να προσελκύσει και Βαλκάνιους τουρίστες.

Πρότεινε μάλιστα στον πλοιοκτήτη Γιώργο Στεφάνου, να κάνουν μια αντίστοιχη παρουσίαση της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με Σποράδες και σε Σόφια, Σκόπια, Τίρανα, Φιλιππούπολη, Βουκουρέστι.

Το δρομολόγιο, το οποίο, λειτουργεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, με ιδιωτικά κεφάλαια, δίχως κρατική επιδότηση, είναι καθημερινό, αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί, δίνοντας τη δυνατότητα να επιβιβαστεί και κόσμος από κοντινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ακόμη και τουρίστες ερχόμενοι από τα Βαλκάνια.

Οι τέσσερις αργοπορημένες Βρετανίδες τουρίστες αναχωρούν για Σποράδες. Εξαιτίας τους το πλοίο αναχώρησε στις 10.05 π.μ., αντί για τις 10.00 π.μ.

Info

Το εισιτήριο κοστίζει 60 ευρώ η απλή διαδρομή και 108 ευρώ μετ’ επιστροφής. Υπάρχουν εκπτώσεις 50% για φοιτητές, εκπτώσεις και για πολύτεκνους.

-Το δρομολόγιο ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου και θα έχει διάρκεια έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πλοιοκτήτης της εταιρίας, υπάρχει ενδεχόμενο να πάρει παράταση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα