Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΜοναστηριακή κουζίνα στο KOYZINA 2018

Μοναστηριακή κουζίνα στο KOYZINA 2018

Με επιτυχία συνεχίζεται η τρίτη εβδομάδα του φεστιβάλ γαστρονομίας στην Προ του Άθω Περιοχή, KOUZINA 2018.

Μετά την Αρχαιολογική Κουζίνα και τη Θαλασσινή Κουζίνα, αυτή τη βδομάδα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στη Μοναστηριακή Κουζίνα, στην Προ του Άθω Περιοχή, στην Χαλκιδική.

Απόψε, Τρίτη 29 Μαΐου, στη Μεγάλη Παναγία, πραγματοποιείται παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση.

Αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου, στο Athos Bar Restaurant στην Ουρανούπολη, ο σεφ του Ekies All Senses Resort Δημήτρης Παμπόρης και η Μιράντα Γκιούρα, θα ετοιμάσουν γνήσιο αγιορείτικο δείπνο, το οποίο θα συνοδευτεί από οινογευσία αθωνικών οίνων.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, στη Στρατονίκη, στον αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Βουνού, θα σερβιριστεί μοναστηριακό δείπνο, από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων γυναικών.

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας συνεχίζεται την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στο Γομάτι. Συγκεκριμένα, στο παρεκκλήσι του Γοματίου, μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό, θα δοθεί κλασσικό μοναστηριακό δείπνο. Το μεγάλο κυπαρίσσι της αυλής, η παλιά καμπάνα, η παρουσίαση της “γυριστής” γοματιανής πίτας και η μαγική θέα στο χωριό θα μετατρέψουν το θρησκευτικό κουρμπάνι σε απόλαυση των αισθήσεων.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, στην Ουρανούπολη, στο «Χρυσό Αγκίστρι», η σεφ Ντίνα Νικολάου παρουσιάζει εξαιρετικό μοναστηριακό μενού, βασισμένο στην αγιορείτικη κληρονομιά και στα προϊόντα του Αγίου Όρους.

Η Μοναστηριακή Κουζίνα ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Ιουνίου, στην Ουρανούπολη, στο Eating & Wandering. Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση.

*

– To Mount Athos Area Kouzina 2018 αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς, το οποίο φέρει την υπογραφή της καταξιωμένης και αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου!

– Μετά την Αρχαιολογική Κουζίνα (15 – 19/5), Θαλασσινή Κουζίνα (20 – 27-5), Μοναστηριακή Κουζίνα (28/5 – 3/6),  ακολουθεί η Κουζίνα των Αλησμόνητων Πατρίδων (4 – 10/6) και η Μεσογειακή Κουζίνα (11-15/6). (http://www.mountathosarea.org/).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα