Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Μουδιασμένες οι πληρότητες με τα πλοία

Θεσσαλονίκη: Μουδιασμένες οι πληρότητες με τα πλοία

Τόσο με το ταχύπλοο τριμαράν με προορισμό τις Σποράδες, όσο και με το συμβατικό πλοίο για Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη, που αναχωρούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι πληρότητες, εν μέσω καλοκαιριού, δείχνουν μουδιασμένες.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Τα πλοία μπήκαν, η Θεσσαλονίκη φέτος συνδέεται ακτοπλοϊκά με Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ωστόσο, στα τέλη Ιουλίου, που βρισκόμαστε, οι πληρότητες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του debbiestravel.gr δεν δείχνουν ιδιαίτερα αισιόδοξες.

«Τα πλοία μπήκαν πολύ αργά, μπήκαν τελευταία στιγμή» αναφέρουν παράγοντες του ναυτιλιακού κλάδου προσθέτοντας ότι πολύς κόσμος είχε, ήδη, κανονίσει να ταξιδέψει σ’ άλλον προορισμό και με διαφορετικό τρόπο.

Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι ένας ακόμη παράγοντας για τις μειωμένες πληρότητες των πλοίων, οφείλεται στην οικονομική κρίση.

«Όταν το 99% του κόσμου που ταξιδεύει, από εδώ τη Θεσσαλονίκη, είναι Έλληνες, καταλαβαίνετε, ότι το πρόβλημα εντείνεται» αναφέρουν κύκλοι του κλάδου.

45% – 50% με το Aqua Blue

Στο 45% – 50% κινούνται οι πληρότητες με το συμβατικό πλοίο Aqua Blue της Seajets, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, σε μια περίοδο (τέλη Ιουλίου), που φυσιολογικά οι πληρότητες θα έπρεπε να φτάνουν το 70% – 80%, έως και το 100%, αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους ταξιδιώτες είναι η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το Aque Blue ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στις 29 Ιουνίου, συνδέοντας κάθε Τρίτη και Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη με Σκιάθο, Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη είναι στις 17.00.

Επίσης, κάθε Δευτέρα (ήδη από τις 9 Ιουλίου), εκτελεί δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. Από Θεσσαλονίκη αναχωρεί στις 8 το πρωί με άφιξη στη Σκιάθο στις 13.45, στη Σκόπελο στις 14.30 και στην Αλόννησο στις 15.30. Αντίστοιχα, η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη είναι την ίδια μέρα στις 23.00.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή το Aqua Blue συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Σκιάθο, Κυκλάδες, Κρήτη και κάθε Δευτέρα με Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο)

50% – 60% με το Super Speed

Στο 50% – 60% κυμαίνονται, αντίστοιχα, οι πληρότητες με το ταχύπλοο τριμαράν Super Speed της Golden Star Ferries, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο).

Οι πληρότητες, σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr, τέτοια εποχή, θα έπρεπε να αγγίζουν το 80% – 90%.

Δημοφιλέστερος προορισμός είναι η Σκιάθος, και ακολουθούν η Σκόπελος και η Αλόννησος.

Σ’ ότι αφορά, τις πληρότητες, αύριο, Σάββατο 28 Ιουλίου, κυμαίνονται στο 60% – 70%.

Να υπενθυμίσουμε, ότι το Super Speed ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στις 15 Ιουνίου, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, καθημερινά, με αναχώρηση στις 10 το πρωί και άφιξη στη Σκιάθο στις 13.10, στη Σκόπελο στις 13.55 και στην Αλόννησο στις 14.20. Στη Θεσσαλονίκη το τριμαράν επιστρέφει στις 19.20.

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες με το Super Speed, στις 10 το πρωί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα