Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔιπλωματία Πόλεων: Αραβική χερσόνησος και… Νέα Υόρκη

Διπλωματία Πόλεων: Αραβική χερσόνησος και… Νέα Υόρκη

Ριάντ, Βυρηττός, Ντόχα αλλά και Νέα Υόρκη ‘βλέπει’ για το επόμενο χρόνο η Διπλωματία Πόλεων που ‘τρέχει’ ο δήμος Θεσσαλονίκης.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

16 Διπλωματίες Πόλεων έχει πραγματοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, υπό τη δημαρχία του Γιάννη Μπουτάρη

«Σκεφτόμαστε να ανοίξουμε κι άλλες αγορές, ανάλογα, πάντα, με τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πόλη» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης σχετικά με τον προγραμματισμό της Διπλωματίας Πόλεων για το 2018.

Σε αίθουσα 5άστερου ξενοδοχείου και με τη συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης, επαγγελματιών του τουρισμού, στελεχών ξενοδοχείων, επιχειρήσεων, ταξιδιωτικών πρακτόρων, διπλωματούχων ξεναγών, καθηγητών ΤΕΙ κ.ά., το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε έναν απολογισμό των 16 αποστολών της Διπλωματίας των Πόλεων, και παράλληλα παρουσίασε ένα πλάνο για το επόμενο έτος.

Ο κ. Πέγκας, αναφέρθηκε στο άνοιγμα νέων αγορών, όπως η Αραβική Χερσόνησος, με αφορμή την ένταξη της απευθείας πτήσης Θεσσαλονίκη- Ντόχα, από τα τέλη Μαρτίου (;).

(σ.σ. το ερωτηματικό το προσθέτουμε διότι εάν δεν παραδοθεί ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου «Μακεδονία», ο οποίος είναι κλειστός για εργασίες συντήρησης, τότε σίγουρα, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα για ένταξη της πτήσης τη συγκεκριμένη περίοδο).

Επιπρόσθετα, ο κ. Πέγκας ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να ταξιδέψει η Διπλωματία Πόλεων και στη Νέα Υόρκη, προς το τέλος της επόμενης χρονιάς, ενώ θα υπάρξει και κάποια επανάληψη σε πόλεις της Γερμανίας όπως για παράδειγμα η Κολωνία και το Ντίσελντορφ, που ήδη έχουν δώσει εκεί το ‘παρόν’.

Σπύρος Πέγκας (αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων δήμου Θεσσαλονίκης), Ιωάννα Μυταυφτσή (Τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης)

«Ο δήμος ανοίγει το δρόμο»

«Ο δήμος ανοίγει το δρόμο, εσείς οι επαγγελματίες του τουρισμού θα επωφεληθείτε» είπε, από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με τη Διπλωματία Πόλεων.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι ο τουρισμός είναι «καθαρά ιδιωτική υπόθεση, δεν είναι δουλειά του κράτους» τονίζοντας ότι ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης πρέπει να περάσει στα χέρια επαγγελματιών.

*

-Η Διπλωματία των Πόλεων έχει ταξιδέψει σε Ισραήλ, Τουρκία, Ρωσία, Βαλκάνια, Δυτικές Αγορές. Σ’ ότι αφορά τις Δυτικές Αγορές ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας ανέφερε ότι υπήρξε σχετική δυσκολία σε θέματα όπως για παράδειγμα η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Δυτικής Ευρώπης.

-Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης, άνθρωποι του τουρισμού που συμμετείχαν σε αποστολές της Διπλωματίας των Πόλεων τοποθετήθηκαν σ’ ότι αφορά την εμπειρία τους. Υπήρξαν αρκετές θετικές γνώμες, αρκετές επισημάνσεις, διορθώσεις, πιο στοχευμένες αγορές σε συνδυασμό με την εποχή που οργανώνεται κάποια Διπλωματία Πόλεων, τι θα αναζητήσουμε από τις νέες αγορές, ποιο το προφίλ των νέων αγορών (Άραβες, Ασιάτες κτλ.) κ.ά.

Να σημειώσουμε ότι το Debbiestravel.gr δεν τοποθετείται επί του θέματος και της Διπλωματίας Πόλεων, διότι, ουδέποτε δεν προσκλήθηκε σε κάποια αποστολή, έτσι ώστε να μπορέσει να καταγράψει και να μεταφέρει το κλίμα και τη δουλειά των διοργανωτών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα