Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαPress Trips/ΣυνεντεύξειςΑγαπητός προορισμός το Πήλιο!

Αγαπητός προορισμός το Πήλιο!

Μπορεί το Πήλιο να είναι αγαπητό, καλοκαίρι και χειμώνα, για τους Έλληνες, ωστόσο, δεν αρκεί για το μέλλον του προορισμού.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Εάν δεν υποστηριχτούν οι δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, περιοχές σαν τη δική μας, δεν θα έχουν μέλλον» τονίζει με αγωνία στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, περιοχές σαν το Πήλιο, πρέπει να προβληθούν, έτσι ώστε να έχουν τουρισμό και εκτός σεζόν (off season).

«Πρέπει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού να τις προβάλλει ο ΕΟΤ, το ελληνικό κράτος» επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης.

Έλληνες και αλλοδαποί

Η εικόνα που παρουσιάζει η φετινή σεζόν το Πήλιο είναι η αναμενόμενη, όπως αναφέρει στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.

«Ιούλιος και Αύγουστος πήγανε καλά, με πληρότητες, που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ξεπεράσανε το 95%», ωστόσο ο Ιούνιος δεν πήγε καλά, και αυτό οφείλεται στη μειωμένη παρουσία των Ελλήνων τουριστών.

Βεβαίως, οι Έλληνες, όπως κάθε χρόνο, έδωσαν και φέτος το «παρών» στο αγαπημένο τους Πήλιο (και στη θάλασσα και στο βουνό) με τις διανυκτερεύσεις τους να διαρκούν περί τις 5 νύκτες.

Σ’ ότι αφορά τους αλλοδαπούς, οι Βαλκάνιοι προτίμησαν το Πήλιο, αλλά και Γερμανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Ισραηλινοί.

Παρ’ όλα αυτά, η τουριστική κίνηση στο Πήλιο, «δεν έχει καμιά σχέση με τα εκατομμύρια των τουριστών που αναφέρει η υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά» επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης.

Και σίγουρα, τα έσοδα είναι μειωμένα, με τη γενικότερη κατανάλωση να σημειώνει πτώση, κυρίως από τους Έλληνες.

Σεζόν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Η σεζόν, απ’ ότι φαίνεται, θα φτάσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο από τις 20 Αυγούστου, αφενός η κίνηση θα είναι μειωμένη, μειωμένες όμως θα είναι και οι τιμές στα ξενοδοχεία, και γενικότερα, στα καταλύματα της περιοχής.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία του Πηλίου θα κυμαίνονται μεταξύ 50 – 100 ευρώ, το δίκλινο δωμάτιο, με πρωινό, ανάλογα, βεβαίως τον τύπο και τις παροχές του δωματίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα