Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΈξι αεροπορικές εταιρίες συνδέουν την Ελλάδα με Κύπρο!

Έξι αεροπορικές εταιρίες συνδέουν την Ελλάδα με Κύπρο!

Το τουριστικό της προϊόν, τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές της παρουσίασε, στη Θεσσαλονίκη, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ + φωτ. (hiotopoulou@gmail.com)

Από τη χθεσινή παρουσίαση της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

Όχι μια, όχι δυο, αλλά έξι (6) αεροπορικές εταιρίες  συνδέουν απευθείας πόλεις της Ελλάδας με την Κύπρο.

Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη συνδέονται καθημερινά με το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας αλλά και με την Πάφο.

Ωστόσο, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται, από τα τέλη Μαρτίου, και από/προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, της Αλεξανδρούπολης , με Σκιάθο, Λευκάδα, Κω, Καλαμάτα, Μύκονο, Σαντορίνη.

Κύπρος –χειμώνα καλοκαίρι

Εκεί που φοράς τα πέδιλα του σκι και κατεβαίνεις χιονισμένες πλαγιές, σε λίγη ώρα φοράς τα πέδιλα του σκι θαλάσσης και απολαμβάνεις το άθλημα στη θάλασσα!

Κάπως έτσι περιέγραψε την ποικιλία του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, τις κοντινές αποστάσεις μεταξύ των προορισμών – πολύ διαφορετικών σε κάποιες περιπτώσεις-, τις εναλλαγές του καιρού κ.ά. η υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων του ΚΟΤ από το γραφείο Αθήνας Ιωάννα Χατζηκωστή, κατά τη διάρκεια της αποψινής παρουσίασης της Κύπρου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του γενικού πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρου Μιλτιάδη, του αντιδημάρχου Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα, στελεχών αεροπορικών εταιριών, τουριστικών πρακτόρων, ανθρώπων του τουρισμού και εκπροσώπων των ΜΜΕ, η κα. Χατζηκωστή έκανε μια σύντομη παρουσίαση του νησιού.

Της Κύπρου με τις 62 Γαλάζιες Σημαίες, τα 650 χλμ. παραλίες, τα 13 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τα ποικίλα ήθη και έθιμα του νησιού κάθε εποχή του χρόνου, τις κοντινές αποστάσεις (2,5 ώρες χρειάζονται να διασχίσεις το νησί από τη μια άκρη στην άλλη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδρομές γίνονται σε εθνική οδό ενώ δεν υπάρχουν διόδια).

Της Κύπρου με την υπερσύγχρονη μαρίνα της Λεμεσσού, την πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία που φέρει την υπογραφή της εμβληματικής Ιρακινής αρχιτέκτων Zaha Hadid (σ.σ. απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2016), της Κύπρου με τα 4 γήπεδα γκολφ, την αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, τους 350 συνεδριακούς χώρους (στο νησί γίνονται περίπου 250 συνέδρια ετησίως και υπάρχουν 30.000 θέσεις συνέδρων).

Η Ιωάννα Χατζηκωστή στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση θέσεων από Aegean

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, έγιναν παρουσιάσεις από τις απευθείας συνδέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από δεξιά: Ειρήνη Σιδηροπούλου (διευθύντρια πωλήσεων Β. Ελλάδος Aegean), Κική Χαϊδά, Μαριλίν Κωνσταντίνου Cyprus Airways, Ντίνος Φραντσεσκάκης (Discover the world), Νίκος Φραντσεσκάκης TUS Airways

Η Ειρήνη Σιδηροπούλου, διευθύντρια πωλήσεων Β. Ελλάδος της Aegean, έκανε μια γενική παρουσίαση της Aegean και αναφέρθηκε στις απευθείας συνδέσεις που έχει η εταιρία με την Κύπρο, τόσο από Θεσσαλονίκη και Αθήνα όσο και από Καλαμάτα, Μύκονο και Σαντορίνη.

Η Aegean έχει 14 χρόνια παρουσία στην Κύπρο, το 2011 δημιούργησε βάση στη Λάρνακα, το 2017 έφτασε να απασχολεί περισσότερους από 80 εργαζόμενους, μεταξύ 2012 – 2014 μετέφερε 500.000 επιβάτες ετησίως ενώ το 2016 το νούμερο διπλασιάστηκε στο 1 εκατ. επιβάτες.

Για το 2018, η Aegean θα διαθέτει 817.830 θέσεις από Αθήνα προς Λάρνακα (για το 2017 οι διαθέσιμες θέσεις ήταν 643.799), και αντίστοιχα από Θεσσαλονίκη 126.498 θέσεις (για το 2017 οι διαθέσιμες θέσεις ήταν 114.000) και από Καλαμάτα, Μύκονο και Σαντορίνη 28.188 θέσεις.

H Cyprus Airways και πάλι στους αιθέρες

Η Κική Χαϊδά από την Cyprus Airways, όπως ήδη έχουμε γράψει στο debbiestravel.gr, από 29 Μαρτίου θα συνδέει την Αθήνα με τη Λάρνακα, αρχικά με δυο πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη) και από 1 Ιουνίου έως 26 Οκτωβρίου, με 4 πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή).

Οι ώρες αναχώρησης θα είναι από Αθήνα στις 17.15 με άφιξη στη Λάρνακα στις 19.20 και από εκεί στις 15.00 με άφιξη στην Αθήνα στις 16.45. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Airbus319, 144 θέσεων.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, για το 2018, δεν υπάρχει προγραμματισμός απευθείας συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με τη Λάρνακα.

Απευθείας για Λάρνακα από Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη

Και οι εκπρόσωποι της TUS Airways, Ντίνος και Νίκος Φραντσεσκάκης, έδωσαν το ‘παρών’ στη χθεσινή παρουσίαση της Κύπρου και των αεροπορικών συνδέσεων, στη Θεσσαλονίκη.

Η TUS Airways, από τις 26 Μαρτίου, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λάρνακα 6 φορές την εβδομάδα, από Αθήνα θα υπάρχουν δυο πτήσεις ημερησίως, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει απευθείας σύνδεση τόσο από Ιωάννινα όσο και από Αλεξανδρούπολη με δυο πτήσεις την εβδομάδα.

Επίσης, τη TUS Airways, για το καλοκαίρι θα έχει πτήσεις και από/προς Σκιάθο, Λευκάδα και Κω για Λάρνακα. Η αεροπορική εταιρία διαθέτει 6 αεροσκάφη τύπου Fokker70 και 100 θέσεων.

Καθημερινά για Πάφο και Λάρνακα

Άλλες τρεις αεροπορικές εταιρίες έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες αυξάνοντας τον αριθμό στις 6.

Η Ryanair συνδέει καθημερινά τη Θεσσαλονίκη με την Πάφο καθώς και τα Χανιά με την Πάφο 4 φορές την εβδομάδα.

Σε απευθείας σύνδεση μέσω Skype, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Νικόλας Λαρδής της Ryanair έκανε μια σύντομη παρουσίαση της χαμηλού κόστους ιρλανδικής εταιρίας, και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις συνδέσεις της εταιρίας με Κύπρο.

Η Cobalt Air με αεροσκάφος, τύπου Airbus A320 συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Μύκονο, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το  Δουβλίνο, το Παρίσι, ενώ περισσότεροι προορισμοί αναμένεται να προστεθούν.

Τέλος, η Blue Air, με 13 έτη λειτουργίας, πραγματοποιεί 100 δρομολόγια σε 16 χώρες. Συνδέει την Αθήνα με τη Λάρνακα με μία ή δυο πτήσεις ημερησίως (ανάλογα την ημέρα) το χειμώνα και έως και τρεις πτήσεις ημερησίως το καλοκαίρι.

Από/προς Θεσσαλονίκη πετάει 4 φορές την εβδομάδα στο χειμερινό πτητικό πρόγραμμα και 5 φορές την εβδομάδα στο θερινό πτητικό πρόγραμμα.

*

-Αυξητική η τάση των τουριστών στην Κύπρο. Το 2017 καταγράφηκαν 3.652.079 αφίξεις τουριστών ενώ αντίστοιχα το 2016 σημειώθηκαν 3.186.531 αφίξεις και το 2015 2.659.400.

-Στην Κύπρο για το 2017 καταγράφηκαν 169.000 αφίξεις από Έλληνες τουρίστες ενώ την Ελλάδα επισκέφτηκαν 600.000 Κύπριοι.

Ιωάννα Χατζηκωστή γραφείο ΚΟΤ Αθήνας
Ιωάννα Χατζηκωστή, υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων του ΚΟΤ από το γραφείο Αθήνας

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα