Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΚυριακές στην πόλη με brunch!

Κυριακές στην πόλη με brunch!

Φρέσκος χυμός πορτοκάλι ή σπιτική δροσιστική λεμονάδα; Μπέργκερ, πίτα, κρουασάν! Και όχι μόνο, πού; μα στο Thessbrunch!

ΚΕΙΜΕΝΟ + ΦΩΤ.: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

DSCN9487 Η θέα από τους Ορίζοντες του Electra Palace!

Κυριακή 9 Ιουλίου,  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο roof garden ‘Orizontes’ του Electra Palace, με το μοναδικό μπαλκόνι και βεβαίως την απίστευτη θέα προς την πλατεία Αριστοτέλους, και τον λαμπερό Θερμαϊκό κόλπο!

Αφορμή, το brunch, που πραγματοποιήθηκε, ένας συνδυασμός δηλαδή πρωινού (breakfast) και μεσημεριανού (lunch), ενός γεύματος που τρώγεται, ούτε πολύ πρωί, ούτε αργά το μεσημέρι.

DSCN9517

Στους Ορίζοντες

Στον 7ο όροφο του 5άστερου ξενοδοχείου, σε έναν πραγματικά κατάμεστο χώρο (σ.σ. παράλληλα διεξαγόταν εκδήλωση από μια βάπτιση), σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον, με το αεράκι του Θερμαϊκού να φτάνει ως εκεί, και βεβαίως την απίστευτη θέα, είμαι έτοιμη να απολαύσω τις υπέροχες λιχουδιές  του μπουφέ, του brunch!

DSCN9497.JPG

 

Και όλα αυτά, υπό τους ήχους της ατμοσφαιρικής μπάντας Toot Sweet,  με τους swing και jazz ήχους, με τη Μαρίνα Δονικιάν στο τραγούδι και τον Τάσο Κορκόβελο στα πλήκτρα.

DSCN9505

Βrunch – Thessbrunch!

Το Thessbrunch («ΘΕΣ ΜΠΡΑΝΤΣ») είναι μια δράση της Ένωσης Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), που ξεκίνησε περί τα τέλη Μαΐου και ο πρώτος της κύκλος ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, σε ξενοδοχείο της Περαίας.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα επανέλθει το Thessbrunch, στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, και Σάββατο και Κυριακή.

DSCN9504

Μεταξύ άλλων, στόχος της δράσης είναι να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των επισκεπτών της, δίνοντας ένα ακόμη δέλεαρ για τον τουρισμό της πόλης και κατ’ επέκταση της τοπικής της οικονομίας.

Άλλωστε, η Θεσσαλονίκη έχει μια παράδοση στη γαστρονομία της, που τελικά, όπως φαίνεται, τον τελευταίο καιρό, επενδύει σ’ αυτήν όλο και περισσότερο. Καιρός ήταν…!

Ευχαριστούμε την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και την υπεύθυνη μάρκετινγκ Χρύσα Σαραβέλου καθώς και τη διεύθυνση του Electra Palace και τον γενικό του διευθυντή Γιάννη Ανθουλίδη για την πολύ όμορφη σημερινή κυριακάτικη εμπειρία μέσω του Thessbrunch.

DSCN9524

*

– Όχι πολύ πρωί, όχι πολύ μεσημέρι, κάτι μεταξύ 12.00 μ.μ. και 15.00, το επονομαζόμενο brunch! Ένας συνδυασμός πρωινού (breakfast) και μεσημεριανού (lunch), ένα γεύμα που τρώγεται, ούτε πολύ πρωί, ούτε αργά το μεσημέρι, και συνήθως σερβίρεται από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Και Κυριακή.

DSCN9491

– Πρόκειται για μια συνήθεια που έρχεται από το εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια η μόδα του brunch ανθίζει στην Αθήνα ενώ πρόσφατα βλέπουμε ότι σιγά σιγά την υιοθετεί και η Θεσσαλονίκη. Ήδη, καφέ εστιατόρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σερβίρουν brunch, ενώ στο νέο αυτό εγχείρημα έχουν μπει δυναμικά και τα ξενοδοχεία της πόλης.

– Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης θα γινόταν κλήρωση για δυο αεροπορικά εισιτήρια με την αεροπορική εταιρία Ellinair.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα