Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑττικήNoctua – νυχτόβια και ανατρεπτική!

Noctua – νυχτόβια και ανατρεπτική!

Σίγουρα είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη, δυνατή, ανατρεπτική’ είναι η Noctua, η ξανθιά και η μαύρη, η μαύρη και η ξανθιά!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

DSCN9755

Τέσσερις φίλοι, τέσσερις 30άνταρηδες, έβαλαν σκοπό, να κάνουν την ανατροπή, τα όλα όσα ξέρουμε στη γεύση της μπύρας.

Στόχος τους, να δώσουν στο κοινό να πιει πολλές, γευστικές, και διαφορετικές μπύρες, περά από τις μαζικές παραγωγές.

Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο Ιάσονας Παναγιωτόπουλος, ο Ορφέας Δημόπουλος και ο Χρήστος Βασιλειάδης, λάτρεις κι εμπειρικοί γνώστες της μπίρας, πήραν τη μεγάλη απόφαση’ να φτιάξουν μια μικροζυθοποιία -πού;- στην Αθήνα, στην Πειραιώς, σε ένα παλιό γκαράζ αυτοκινήτων.

4 filoi Από αριστερά: Ορφέας Δημόπουλος, Ιάσονας Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Χρήστος Βασιλειάδης

Εκεί λοιπόν, ξεκίνησε να παράγεται η μπύρα Noctua, η χρυσαφένια Pale Ale, η Head Twister, με έντονα μπίτερ χαρακτηριστικά, και η μαύρη IPA, η Night Vision, ξεχωριστή και μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, και με 7,2%  αλκοόλ.

«Πουλήσαμε την πρώτη μπύρα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, τα δε βρασίματα γίνανε τον Αύγουστο» αναφέρει στο debbiestravel.gr o Δημήτρης Γιαννόπουλος, ένας από τους 4 δημιουργούς της NOCTUA.

Αυτό δε που είχανε στο μυαλό τους οι τέσσερις φίλοι, ήταν να μπορέσουν να δώσουν στο κοινό να πιει πολλές γευστικές και διαφορετικές μπύρες, πέρα από τις lager και pilsner, που παράγονται στην Ελλάδα.

«Να μπορεί να υπάρχει ποικιλία των γεύσεων, σ’ αυτό που ονομάζουμε μπύρα» τονίζει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος στο debbiestravel.gr.

Dimitris Giannopoulos

Η ξανθιά και η μαύρη!

Head Twister, η χρυσαφένια Pale Ale, η ξανθιά, με έντονα μπίτερ χαρακτηριστικά, με απαλή αίσθηση βύνης, λυκίσκου και κορυφώσεις εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων. Με 5,2% αλκοόλ, «είναι η μπύρα μετάβασης, για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από τις μαζικές καταναλώσεις και να πάει σε κάτι πιο ιδιαίτερο» λέει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος.

Night Vision, η μαύρη εκδοχή της Noctua, μια black IPA, αδιάφανη, αφιλτράριστη, με καθαρά χαρακτηριστικά της βύνης αλλά και σκοτεινές νότες μόκας και σοκολάτας, που ισορροπούν με τον έντονο λυκίσκο. Με 7,2% αλκοολικούς βαθμούς, «είναι η πρώτη μπύρα σ’ αυτό το είδος που παράγεται στην Ελλάδα’ είναι extreme μπύρα, το τολμήσαμε και μέχρι στιγμής, πάει καλά» εξηγεί με δόση αυτοπεποίθησης στο debbiestravel.gr ο Δημήτρης.

Noctua

*

-Τα πιπεράτα αρώματα, ο αμερικάνικος λυκίσκος και οι γερμανικές βύνες, συν τη μαγιά και το νερό, ο τρόπος παραγωγής της μπύρας Noctua, τα μη πρόσθετα συμπληρώματα ή χημικά, είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν αυτήν την μπύρα ξεχωριστή.

-Η ετήσια παραγωγή της κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στους 80 – 90 τόνους, στα δε σχέδια των παραγωγών της Noctua είναι να παράγουν 3-4 συνταγές κάθε χρόνο.

WP_20170529_010

-Η παραγωγή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 και η πρώτη μπύρα πουλήθηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη. «Συζητάμε να βγάλουμε μια επετειακή Noctua» αποκαλύπτουν στο debbiestravel.gr οι της Noctua!

-Της Noctua, της «κουκουβάγιας της Αθήνας», της νυχτόβιας, της μπύρας που κάνει τη διαφορά σε εκείνους που τους αρέσει η μπύρα και που μάλλον τους θυμίζει περισσότερο το αμερικάνικο στυλ ζυθοποίησης (Πειραιώς 124, τηλ. 210 3454484).

glasses

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα