Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικά12o Aegean Pro Am – Μια ανεκτίμητη εμπειρία γκολφ!

12o Aegean Pro Am – Μια ανεκτίμητη εμπειρία γκολφ!

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το διεθνούς φήμης τουρνουά γκολφ Αegean Airlines Pro-Am, έρχεται να χαρίσει σ’ όλους τους συμμετέχοντες ανεπανάληπτες αγωνιστικές στιγμές!

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

12th Aegean Pro Am

Κύριος εμπνευστής και διοργανωτής του διεθνούς τουρνουά γκολφ είναι η Aegean Airlines, η οποία, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, συμβάλει δυναμικά στην ενίσχυση της ποιότητας του τουρισμού, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα στην εξέλιξη και εδραίωση ενός διεθνούς κύρους αθλητικού γεγονότος, που τελεί υπό την αιγίδα της πιο αναγνωρισμένης ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη.

Φέτος, το 12ο Aegean Pro-Am διεξάγεται 7 – 10 Ιουνίου, στα δύο υψηλών προδιαγραφών γήπεδα γκολφ 18 οπών της Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στο «The Dunes Course» και «The Bay Course».

Golf Costa Navarino

Η Aegean Airlines Pro-Am έχει αναπτύξει μια μακρόχρονη κληρονομιά να φέρει γκολφ κορυφαίας ποιότητας στην περιοχή της Μεσσηνίας της Ελλάδας, παρέχοντας στους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της Costa Navarino.

Το συνολικό χρηµατικό έπαθλο που θα διεκδικήσουν οι 60 επαγγελματίες παίκτες (PGA Professionals) θα είναι 70.000 ευρώ, οι οποίοι μαζί με τους 180 ερασιτέχνες παίκτες θα αγωνισθούν για μια θέση στις 6 νικήτριες ομάδες του Pro Am.

Par 10 CN

Πολυετή συμφωνία Aegean και PGAs Europe

Το Aegean Airlines Pro Am έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του γκολφ στην Ευρώπη και χαίρει μεγάλης επιτυχίας και υψηλής αναγνωρισιμότητας.

Το τουρνουά τελεί για 12η χρονιά υπό την αιγίδα του ανώτατου φορέα επαγγελματιών – της PGAs of Europe-, και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA Ελλάδας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ.

Αξίζει να τονιστεί η πολυετή στρατηγική συμφωνία της Aegean με την PGAs of Europe, μια από τις πιο εξαιρετικές συνέργειες στον ευρωπαϊκό χώρο του γκολφ. Οι δυο φορείς μοιράζονται τις ίδιες αρχές και στόχους για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με οφέλη για την τουριστική αγορά και τον αθλητισμό.

Εκτιμάται ότι ανά τον κόσμο, 32.000 γήπεδα γκολφ φιλοξενούν άνω των 60 εκατ. γκόλφερς.

Στην Ευρώπη υπάρχουν 7.000 γήπεδα γκολφ και πάνω από 4,1 εκατ. γκολφέρ. Σε γειτονικές μας χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, υπάρχουν περισσότερα από 350 γήπεδα γκολφ, με υψηλή δραστηριότητα και επισκεψιμότητα.

Η μεγαλύτερη γκολφική αγορά παραμένει στη Μεγάλη Βρετανία και Σκωτία.

DSCN9736 Άποψη από τα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino (Φωτ. Ντ.Χ.)

*

-Στα έντεκα χρόνια διεξαγωγής του, το Aegean Airlines Pro-Am έχει φιλοξενηθεί µε επιτυχία σε διακεκριμένα γήπεδα γκολφ σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από το 2006 ως το 2008, φιλοξενήθηκε στo γκολφ Χερσονήσου της Κρήτης, το 2009 στο γκολφ Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ενώ για δύο χρονιές -2010 και 2011- διοργανώθηκε στο The Dunes Course στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.

Το 2012 διοργανώθηκε στο Aphrodite Hills Golf Resort στην Κύπρο ενώ από το 2013 επέστρεψε στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, όπου και διεξάγεται στα δυο υψηλών προδιαγραφών γήπεδα γκολφ 18 οπών.

Golf CN Φωτ. Ντ.Χ.

-Στο πλαίσιο του φετινού 12ου Aegean Pro Am, η Aegean θα προσφέρει το ποσό των 8.000 ευρώ σε κοινωνικό ίδρυμα της επιλογής της.

-Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στο χώρο προπόνησης του «The Dunes Course», θα διοργανωθούν τα Golf Clinics με θρύλους του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του ράγκμπι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τέτοιες διοργανώσεις – ιδιαίτερα διαδεδομένες σε Ευρώπη και ΗΠΑ- προάγουν συνδυαστικά τα αθλήματα.

-Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, θα γίνονται οι εγγραφές των ομάδων και των παιχτών, ο επίσημος αγώνας προπόνησης και το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 12ου Aegean Pro Am.

Την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, θα διεξάγονται οι αγώνες των ομάδων καθώς και ο 1ος και 2ος γύρος αντίστοιχα, των επαγγελματιών παικτών. Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν απονομές. Το Σάββατο 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 3ος γύρος αγώνων των επαγγελματιών παικτών, το μεσημέρι θα διοργανωθούν τα Golf Clinics ενώ το βράδυ είναι προγραμματισμένο το επίσημο γκαλά με τις απονομές των νικητών και το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 70.000 ευρώ (http://www.aegeanproam.com/).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα