Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΘΕΣ ΜΠΡΑΝΤΣ; THESSBRUNCH!

Έρχονται γευστικές Κυριακές με brunch στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

brunch

Όχι πολύ πρωί, όχι πολύ μεσημέρι, κάτι μεταξύ 12.00 μ.μ. και 14.00, το επονομαζόμενο brunch!

Ένας συνδυασμός πρωινού (breakfast) και μεσημεριανού (lunch), ένα γεύμα που τρώγεται, ούτε πολύ πρωί, ούτε αργά το μεσημέρι, και συνήθως σερβίρεται από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Και Κυριακή.

Μια συνήθεια που έρχεται από το εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια η μόδα του brunch ανθίζει στην Αθήνα, και πρόσφατα βλέπουμε ότι σιγά σιγά την υιοθετεί και η Θεσσαλονίκη. Ήδη, καφέ εστιατόρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σερβίρουν brunch, ενώ στο νέο αυτό εγχείρημα μπαίνουν δυναμικά και τα ξενοδοχεία της πόλης.

Άλλωστε η Θεσσαλονίκη φημίζεται, μεταξύ άλλων, και για τη γαστρονομία της, και όπως αναφέρουν πηγές του ξενοδοχειακού κόσμου της πόλης, «να μάθει ο κόσμος της  Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο, ότι μπορεί να πάει να γευματίσει στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου, να πιει τον καφέ του στο καφέ του ξενοδοχείου».

Όπως αναφέρουν στο debbiestravel.gr παράγοντες των ξενοδοχείων, και όπως το διαπιστώνουμε και εμείς, εδώ και χρόνια, ο κόσμος φοβάται να μπει στο ξενοδοχείο της πόλης του, δεν είναι εξοικειωμένος, «υπάρχει μια φοβία, νομίζει ότι είναι πολύ ακριβά» επισημαίνουν.

Brunch_orange_juice_toasts_with_eggs

Νόστιμες Κυριακές

Σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr, η συγκεκριμένη ενέργεια που προωθείται από την Ένωση Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), υιοθετείται μέρα με τη μέρα, όλο και από πιο πολλά ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΘ.

Η δράση του «ΘΕΣ ΜΠΡΑΝΤΣ» (THESSBRUNCH) θα ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου, και κάθε Κυριακή, ενδεχομένως και Σάββατα, θα πραγματοποιείται στο εστιατόριο κάποιου ξενοδοχείου – μέλους της ΕΞΘ.

Στόχος της δράσης είναι να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των επισκεπτών της, δίνοντας ένα ακόμη δέλεαρ για τον τουρισμό της πόλης και κατ’ επέκταση της τοπικής της οικονομίας.

*

-Brunch, ένας συνδυασμός πρωινού (breakfast) και μεσημεριανού (lunch), γεύμα που τρώγεται, ούτε πολύ πρωί, ούτε αργά το μεσημέρι, και συνήθως σερβίρεται από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Και Κυριακή.

-Πρόκειται για μια συνήθεια, η οποία καθιερώθηκε στην Αγγλία από τα τέλη του 19ου αιώνα, και στη συνέχεια έγινε δημοφιλής και στις ΗΠΑ, μετά το 1930.

-Το brunch συνήθως περιλαμβάνει τα συνηθισμένα εδέσματα του πρωινού, δηλαδή αυγά, λουκάνικα, μπέικον, pancakes, φρούτα, βάφλες κ.ά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα