Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη «σκαρφαλώνει» στο συνεδριακό τουρισμό!

Η Θεσσαλονίκη «σκαρφαλώνει» στο συνεδριακό τουρισμό!

Στην 53η θέση σκαρφαλώνει η Θεσσαλονίκη στο συνεδριακό τουρισμό, για τη χρονιά που μας πέρασε!

Ντ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Skg

Με 26 συνέδρια έναντι 16 το 2015 και με 6.109 συνέδρους, η Θεσσαλονίκη, για τη χρονιά που μας πέρασε, σκαρφαλώνει στη θέση 53, από την 92η που ήταν το 2015.

Όλα αυτά, στην ευρωπαϊκή κατάταξη, και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων που ανακοινώθηκαν σήμερα από το διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής  βιομηχανίας, International Congress & Convention Association – ICCA για το έτος 2016.

Σ’ ότι αφορά την παγκόσμια κατάταξη της Θεσσαλονίκης, και εκεί, σημειώνει άνοδο, 65 θέσεων, καταλαμβάνοντας την 98η θέση, έναντι της 163ης θέσης που κατείχε το 2015. Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν τη Θεσσαλονίκη στην υψηλότερη θέση τα τελευταία 10 χρόνια.

Συμπεράσματα

Από την στατιστική ανάλυση των δεδομένων για τη Θεσσαλονίκη για τη δεκαετία 2007 – 2016 προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την πόλη και για την συμπεριφορά του συνεδριακού τουριστικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα, οι μήνες κατά τους οποίους πραγματοποιούνται τα περισσότερα συνέδρια είναι ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Μάιος.

Επίσης, η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο ανά συνέδριο παρουσιάζει αύξηση και υπολογίζεται στα 1,639 ευρώ.

Σ’ ότι αφορά τα διεθνή συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με βάση την θεματολογία τους, είναι στην πλειοψηφία τους ιατρικά, τεχνολογικά και επιστημονικά.

TCB

Η Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη με αυτή την άνοδο συμβάλει συνολικά και στην παγκόσμια κατάταξη της Ελλάδας, η οποία ανεβαίνει στην 25η  θέση στην παγκόσμια κατάταξη και στην 15η θέση στην ευρωπαϊκή με 168 διεθνή συνέδρια.

Τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη καταλαμβάνουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αποτελέσματα προκύπτουν από το συστηματικό έργο της καταγραφής των διεθνών συνεδρίων και ενημέρωσης του ICCA που πραγματοποίησε το Thessaloniki Convention Bureau τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης, να σημειωθεί πως ο διεθνής φορέας καταγράφει αποκλειστικά τα διεθνή συνέδρια που πληρούν τα παρακάτω κριτήρια: η διοργάνωση πρέπει εναλλάσσεται τουλάχιστον μεταξύ 3 χωρών, να έχει τουλάχιστον 50 συμμετέχοντες και να έχει συγκεκριμένη συχνότητα πραγματοποίησης (δηλ. να μην αποτελεί ad hoc διοργάνωση).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα