Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚυκλάδεςΌλη η Τήνος, μια γιορτή!

Όλη η Τήνος, μια γιορτή!

Μια εβδομάδα, πολλά γαστρονομικά «ταξίδια» και «μονοπάτια», ένα νησί, όλο το νησί, μια γιορτή! Στην Τήνο!!!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

TFP history

Tinos Food Paths, ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, μια γιορτή με κύριο άξονα τα τοπικά προϊόντα της Τήνου, μια γιορτή στην οποία συμμετέχει όλο το νησί.

«Αυτή είναι η φιλοδοξία μας, το Tinos Food Paths (TFP), να έχει διάρκεια μια εβδομάδα, και κάθε χρόνο να πραγματοποιείται τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου» εξηγεί στο debbiestravel.gr ο Αντώνης Ψάλτης, μέλος του δς του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου.

Τι είναι το Tinos Food Paths (TFP); Είναι ένα φεστιβάλ γαστρονομίας, το οποίο ξεκίνησε δειλά πριν τρία χρόνια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου, και το οποίο είχε διάρκεια μόλις δυο ημέρες.

Φέτος, τα πράγματα αλλάζουν’ φέτος το TFP μεγαλώνει, ξεκινάει απόψε το βράδυ, με ένα σεμινάριο με τις βασικές αρχές bar-cocκtail για τους επαγγελματίες του χώρου και στις 8 το βράδυ είναι το πάρτι έναρξης (Παλλάδα).

«Φέτος, υπάρχουν δράσεις που κρατούν το TFP σε εξέλιξη επί μια εβδομάδα, και παράλληλα υπάρχει συνεργασία με την Difford’s Guide για διάφορα workshops, cocktail κ.ά» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο Αντώνης Ψάλτης.

TFP fish

Γαστρονομικά «ταξίδια» και «μονοπάτια»

Αυτό που έχει σημασία για τους διοργανωτές, όπως αναφέρουν στο debbiestravel.gr, είναι η συνεργασία στη δράση, όλου του νησιού.

Οι εθελοντές στο φεστιβάλ γαστρονομίας που θα έχει διάρκεια μια εβδομάδα – η έναρξη είναι απόψε, Κυριακή 7 Μαΐου, και θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 13 Μαΐου- ξεπερνούν τους 120, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι σεφ και εμπλεκόμενοι της γαστρονομίας από Ελλάδα και εξωτερικό φτάνουν τους 100, ενώ το «παρών» δίνουν και εκτός των κατοίκων της Τήνου, και κάτοικοι από τα γύρω νησιά, από Μύκονο, Σύρο, Άνδρο κτλ.

*

-Το Tinos Food Paths πραγματοποιείται 8 – 14 Μαΐου, στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί της Τήνου.

-Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, επί μια εβδομάδα, τη 2η εβδομάδα του Μαΐου, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

TFP bakaliaros

Το πρόγραμμα

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα του Tinos Food Paths 2017 έχει ως εξής:

-Κυριακή 7/05, 18:00-20:00 σεμινάριο βασικές αρχές bar-cocκtail για τους επαγγελματίες του χώρου (Μικρό καφέ) 20:00 Party Έναρξης (Παλλάδα)

-Δευτέρα 8/05, The “f1rst Greek Spirits Workshop” by Difford’s Guide Παράλληλη εκδήλωση στα πλαίσια του Tinos Foodpaths. Κεντρικός χώρος δράσεων Παλιά Ψαραγορά: 18:30-22:30, Ανοιχτές μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα του τόπου μας, 20:30 Σεμινάριο- γευσιγνωσία για το ελαιόλαδο (μέρος Α)

-Τρίτη 9/05, The “f1rst Greek Spirits Workshop” by Difford’s Guide Παράλληλη εκδήλωση στα πλαίσια του Tinos Foodpaths, 17:30 Θέλουμε πράγματι τα παιδιά μας να μάθουν να μαγειρεύουν και να τρώνε καλύτερα; (Μέρος Α) (Παλλάδα) Κεντρικός χώρος δράσεων Παλιά Ψαραγορά: 18:30-22:30 Ανοιχτές μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα του τόπου μας

-Τετάρτη 10/05, 12:00 Σεμινάριο- γευσιγνωσία για το ελαιόλαδο (Μέρος Β) για τους επαγγελματίες του χώρου (εστιατόριο Μπουρού), Κεντρικός χώρος δράσεων Παλιά Ψαραγορά: 15:00 Θέλουμε πράγματι τα παιδιά μας να μάθουν να μαγειρεύουν και να τρώνε καλύτερα; (Μέρος Β) 18:30-22:30 Ανοιχτές μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα του τόπου μας, 19:00: Tutti blu living space (χωριό Μέση): “Freedom upon Tradition” Γευστική δοκιμή & παρουσίαση της Τηνιακής παράδοσης, σε σχέση με τις τάσεις και την αισθητική της Ευρωπαϊκής γαστρονομίας.

-Πέμπτη 11/05, (Χωριό Τριπόταμος, δημοτικό σχολείο) 18:00. Το μακρύ ταξίδι της Λούζας στο χρόνο….. Στο χώρο…. Ανοίγουμε τα κατώγια του χωριού

-Παρασκευή 12/05, 10:30 Σεμινάριο παστά και απόσταξη (Παλιά Ψαραγορά), 13:00 Tutti blu living space (χωριό Μέση): Στην ”μέση” της μέρας τα παιδιά, ζυμώνουν, στην Μέση της Τήνου, 18:00 Το Tinosfoodpaths αναζητά τις ρίζες του. Το Τηγανιτζίδικο. Οι λαογράφοι μιλούν, οι γυναίκες τηγανίζουν και τα παιδιά κερνάνε…. μεζέ με ιστορία (Δημοτικός παιδικός σταθμός), 21:15 Πόσο Ατάλαντοι!!! (πρεμιέρα παράστασης θεατρικής ομάδας Τήνου, στο πνευματικό κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.)

-Σάββατο 13/05, 18:00 Στο θεατράκι, εμπνεόμαστε και εξελίσσουμε την παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία… συζητάμε για την δημιουργία συμφώνων και γνωρίζουμε σύγχρονα αγροτοκτηνοτροφικά μοντέλα. (χωριό Κουμάρος)

-Κυριακή 14/05, 11:00 Υφαίνουμε ήχους, ξετυλίγουμε γεύσεις …και σας αποχαιρετάμε. 20:00 Πάρτι εθελοντών……

TFP 2017

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα