Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαPress Trips/Συνεντεύξεις«Οι παίκτες θέλουν περισσότερα γήπεδα γκολφ!»

«Οι παίκτες θέλουν περισσότερα γήπεδα γκολφ!»

Το ένα γήπεδο δεν αρκεί’ χρειάζονται τουλάχιστον δυο και τρία γήπεδα γκολφ, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αναπτύξει το γκολφ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

 

DSCN9329

Βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς και συγκεκριμένα στο διεθνών προδιαγραφων γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Ο λόγος που βρισκόμαστε είναι το 8ο κατά σειρά διεθνές τουρνουά γκολφ Porto Carras Pro Am, που διεξάγεται 28 -30 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του resort.

«Είναι ένας αγώνας που βοηθάει να αναπτυχθεί το γκολφ στην Ελλάδα» αναφέρει στο debbiestravel.gr η Μαριάννα Στέγγου του Porto Carras Grand Resort .

Όπως η ίδια επισημαίνει, το γκολφ βοηθάει στην ανάπτυξη του τουρισμού, και γενικότερα στον αθλητικό τουρισμό της χώρας.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό το άθλημα, και επειδή είμαι και η ίδια αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Γκολφ , ο ρόλος μου είναι ακόμη πιο σημαντικός στο να προωθήσω αυτό το άθλημα» τονίζει με αισιοδοξία για την ανάπτυξη του αθλήματος η Μαριάννα Στέγγου.

DSC_0264

Δεν υπάρχουν γήπεδα γκολφ!

Το γκολφ δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν αρκετά γήπεδα γκολφ και για να γίνει η Ελλάδα γκολφ προορισμός χρειάζονται περισσότερα γήπεδα.

«Και οι επαγγελματίες παίχτες αλλά και οι ερασιτέχνες θέλουν πάνω από ένα γήπεδο, δυο και τρία, τουλάχιστον ανά περιοχή» αναφέρει η κα. Στέγγου στο debbiestravel.gr προσθέτοντας ότι στη Βόρεια Ελλάδα, το Πόρτο Καρράς είναι το μοναδικό γήπεδο γκολφ «και αυτό δεν βοηθάει στο να αναπτύξουμε το άθλημα» συμπληρώνει.DSCN9205

Ο γκολφέρ θέλει να περνάει καλά!

Ποιο είναι όμως το προφίλ του γκολφέρ, ρωτήσαμε την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γκολφ, Μαριάννα Στέγγου.

«Το προφίλ του γκολφέρ είναι μεσαίας – ανώτερης οικονομικής τάξης, είναι και γυναίκες και άντρες, ενώ εδώ είναι περισσότερο διαδεδομένο στους άντρες, και προσπαθούμε να αναπτύξουμε και το γυναικείο στοιχείο σ’ αυτό το άθλημα» εξηγεί στο debbiestravel.gr η κα. Στέγγου τονίζοντας ότι χρειάζεται συνεχή προσπάθεια.

«Ο γκολφέρ ξοδεύει, θέλει να περνάει καλά στον προορισμό που πάει, θέλει εναλλαγές, δεν του αρέσει να πηγαίνει μόνο σ’ ένα γήπεδο» επισημαίνει, λέγοντας με περηφάνια ότι το Πόρτο Καρράς είναι πολύ αγαπητό γήπεδο , «γιατί είναι ιδανικό για τους ερασιτέχνες, έχει όμως και τις προκλήσεις του για τους επαγγελματίες» λέει η κα. Στέγγου.

«Είναι το μόνο γήπεδο στην Ελλάδα, το οποίο είναι σε απόσταση περπατήματος από τα ξενοδοχεία, και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό, και το αγαπάνε οι παίκτες. Παίρνουν μόνο τα μπαστούνια τους και πηγαίνουν στο γήπεδο».

Σ΄ότι αφορά την εποχή που οι γκολφέρ επιλέγουν να ταξιδέψουν και κατ’ επέκταση να παίξουν γκολφ είναι, εκτός από τους χειμερινούς μήνες που έχει κρύο, από Φεβρουάριο, Μάρτιο που είναι οι ιδανικοί μήνες, καθώς και ο Σεπτέμβριος και Οκτώβριος.

DSCN9237

Και δεύτερο γήπεδο γκολφ!

Το γήπεδο γκολφ του Πόρτο Καρράς είναι σε δωδεκάμηνη βάση ανοιχτό και στόχος της ιδιοκτησίας όπως αναφέρει η κα. Στέγγου είναι και τα ξενοδοχεία να έχουν τους χειμερινούς μήνες πληρότητες από το γκολφ.

«Αυτό για να γίνει χρειάζεται και δεύτερο και τρίτο γήπεδο» αναφέρει η Μαριάννα Στέγγου και συμπληρώνει «στα πλάνα μας είναι, όπου έχουμε καταθέσει μελέτες εδώ και αρκετά χρόνια, για δεύτερο γήπεδο γκολφ, που είναι ορεινό’ είναι στην περιοχή κοντά στους αμπελώνες, το οποίο θα είναι μεγαλύτερης δυσκολίας» και όπως εξηγεί προβλέπεται να γίνει και φράγμα για την υδροδότηση αυτού, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα