Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαζί για την Αθήνα!

Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Aegean και του δήμου Αθηναίων καταγράφει ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην πρωτεύουσα!

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Δήμαρχος Αθηναίων - Ευτύχιος Βασιλάκης Γιώργος Καμίνης (αριστερά) δήμαρχος Αθηναίων – Ευτύχιος Βασιλάκης αντιπρόεδρος Aegean

Ρεκόρ αφίξεων τουριστών καταγράφει η Αθήνα, με 4.600.000 τουρίστες για το 2016 έναντι 4.200.000 το 2015, σημειώνοντας αύξηση 8%.

Ωστόσο, το 2017 φαίνεται ακόμη πιο αισιόδοξο, με την αύξηση αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος» για το πρώτο τρίμηνο του έτους να είναι στο 14%.

Τα παραπάνω στοιχεία επισημάνθηκαν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης «από το 2012 οι τουρίστες στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 2 εκατομμύρια».

Ο ίδιος γνωστοποίησε την έντονη κινητικότητα, που καταγράφεται στην Αθήνα, στον τομέα των συνεδρίων και των εταιρικών συναντήσεων. Βάσει των στατιστικών στοιχείων για την αγορά των διεθνών συνεδρίων, η Αθήνα το 2014 εκτινάχθηκε κατά 20 θέσεις, ενώ  το 2015 κέρδισε άλλες τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη.

Στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε το 57% των συνεδρίων που έγιναν το 2015 σε όλη τη χώρα, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε σύνεδρος ενίσχυσε την τοπική οικονομία κατά μέσο όρο με περισσότερα από 2.000 ευρώ.

Kaminis Vasilakis

Η ανάπτυξη της Aegean

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης, εστίασε στην ανάπτυξη της εταιρείας την τετραετία 2013 – 2016, γνωστοποιώντας ότι στην εταιρία δημιουργήθηκαν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, αγοράσθηκαν 16 νέα αεροσκάφη, ενισχύθηκε το δίκτυο με 44 νέους προορισμούς και 23 νέες χώρες συντελώντας στη συνολική αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 50%.

«Φτιάχνουμε τη γέφυρα που ενώνει τη χώρα και την Αθήνα ειδικότερα, με όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Βασιλάκης και αναφέρθηκε στη στρατηγική ενεργούς στήριξης της τουριστικής προβολής της πόλης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η Aegean, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, την τετραετία 2013 – 2016 σημειώθηκε σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης μέσω Αθήνας, 128% αύξηση συνολικής  κίνησης από / προς Αθήνα, 97% αύξηση της κίνησης διασύνδεσης εσωτερικού / εξωτερικού και 66% αύξηση κίνησης – διασύνδεσης προορισμών εσωτερικού.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, η αεροπορική εταιρία έχει συνδέσει την Αθήνα με 9 νέες χώρες και 21 νέους προορισμούς εξυπηρετώντας πλέον από την Αθήνα 71 προορισμούς σε 41 χώρες.

Kaminis Vasilakis1

*

-Κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνέντευξης Τύπου, ο δήμος Αθηναίων και η Aegean παρουσίασαν τα ελπιδοφόρα στοιχεία για τη δυναμική που αναπτύσσει η τουριστική κίνηση της Αθήνας την τελευταία τετραετία.

-Επίσης, παρουσίασαν και τις κοινές πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων και της Aegean για την προβολή της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, γνωστοποιήθηκε η  πρωτοβουλία ανάμεσα στον  ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα την Τουριστική Σύμπραξη για την Αθήνα (Athens Tourism Partnership), που αναπτύσσει τη συνεργασία μεταξύ του δήμου Αθηναίων, της  AEGEAN και του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας.

-Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη σημασία της έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης documenta 14, που έχει ήδη από το πρώτο δεκαήμερο της λειτουργίας της προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Να σημειωθεί ότι Αθήνα και Κάσελ φιλοξενούν από κοινού την κορυφαία διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης και η Aegean συνδέει την Αθήνα με το Κάσελ με 2 πτήσεις την εβδομάδα. Αναμένεται δε να μεταφέρει σε σύνολο περισσότερους από 8.500 επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στην πρωτεύουσα.

-Αναφορά έγινε και στο ρόλο που διαδραματίζουν ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας καθώς και ο Ημιμαραθώνιος, στην ανάδειξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 από την UNESCO, στην  καμπάνια προβολής «This is Athens», την πρώτη έμπρακτη δράση της Σύμπραξης Τουρισμού για την Αθήνα κ.ά.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα