Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαPress Trips/ΣυνεντεύξειςΑύξηση του ελληνικού τουρισμού 13% - 17%

Αύξηση του ελληνικού τουρισμού 13% – 17%

Αύξηση, κατά μέσο όρο, από 13% έως 17%, προβλέπει για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΗΑΤΤΑ, Λύσανδρος Τσιλίδης.

Συνέντευξη στην Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ego Lysandros

Για μια πολύ καλή χρονιά, τουλάχιστον όπως εξελίσσεται έως τώρα, μιλάει ο πρόεδρος της FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας) Λύσανδρος Τσιλίδης, με την αύξηση να κυμαίνεται από 15% έως 22%, και κατά μέσο όρο από 13% -17%.
«Προς τα τέλη Μαΐου θα έχουμε καλύτερη εικόνα, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι η αύξηση αυτής της χρονιάς θα κυμανθεί μεταξύ 13%-17%» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο κ. Τσιλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διεθνής έκθεση τουρισμού ΙΤΒ, που διεξάγεται 8-12 Μαρτίου, στο Βερολίνο, «θα δείξει για άλλη μια χρονιά τα δόντια της, είναι ορόσημο, βαρόμετρο για τον τουρισμό» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FEDHATTA.

Πενταπλασιασμός Ισραηλινών τουριστών

Μιλώντας στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της FEDHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, αναφέρθηκε στον πενταπλασιασμό Ισραηλινών τουριστών προς τη χώρα μας. Όπως μας εξήγησε, αυτή η αύξηση οφείλεται στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων Israel Association of Travel Agencies and Consultants (ITTAA), που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συμμετείχαν περισσότεροι από 350 tour operators, travel agents και επαγγελματίες του τουρισμού.

Israel HATTA

«Από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τις 28/2, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έχουμε πενταπλασιασμό αφίξεων του διμήνου του χειμώνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλίδης, προσθέτοντας ότι αυτοί οι τουρίστες, εκτός από τουρίστες πόλης, που έρχονται για shopping, διασκέδαση κ.ά. , «είναι και ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην ύπαιθρο, στην Πελοπόννησο, στα Τζουμέρκα, στα Ζαγοροχώρια, στο Ρέθυμνο το χειμώνα, στο Πήλιο, και γνωρίζουν τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας και τους χειμερινούς μήνες».

Να σημειώσουμε ότι το ετήσιο συνέδριο των Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της FEDHATTA, η οποία με το πρόγραμμα «Δώδεκα» που προωθεί στηρίζει το δωδεκάμηνο τουρισμό.

Την περσινή χρονιά καταγράφηκαν 480.000 αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην χώρα μας, ενώ όπως εξηγεί ο κ. Τσιλίδης, «είναι μια αγορά που ανέβηκε φέτος το χειμώνα».

Αύξηση από Ινδία

Ο πρόεδρος της FEDHATTA στάθηκε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνονται από τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε στην παρουσία της Ελλάδας, στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ινδίας, στο Μουμπάι, που διεξήχθη το Φεβρουάριο, εκπέμποντας ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τις τουριστικές ροές των Ινδών στην Ελλάδα εν όψει της νέας σεζόν.

«Οι Ινδοί είναι κάτω από τους αριθμούς των 100.000 τουριστών, ωστόσο, αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τη φετινή σεζόν» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της FEDHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης.

Όπως είπε, εκτός από τις υπάρχουσες αεροπορικές εταιρίες που πετούν από/προς την Ινδία, προστίθεται άλλη μια, η οποία με 2 πτήσεις άμεσης ανταπόκρισης χωρίς καθυστέρηση και χωρίς διανυχτέρευση, θα πετάει για Ελλάδα. «Φεύγει πρωί από κει, φθάνει μεσημέρι εδώ, και έτσι ο τουρίστας κερδίζει χρόνο» εξηγεί, προβλέποντας μια αύξηση της τάξεως του 30% από την Ινδική αγορά.

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση, την Ελλάδα εκπροσώπησε, για πρώτη φορά, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ με περίπτερο, συνεκθέτης του οποίου ήταν και η FedHATTA.

India HATTA

Δεν έχουμε μόνο Μύκονο και Σαντορίνη

Σ’ ότι αφορά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, επισήμανε ότι «ευτυχώς που τις έχουμε, προς Θεού», ωστόσο, «πρέπει να πούμε στους τουρίστες, τι πουλάμε, που είναι η Κέρκυρα, που είναι η Θεσσαλονίκη, που η Κεφαλονιά, δεν έχουμε μόνο Μύκονο και Σαντορίνη’ έχουμε και άλλα 100 μέρη που μπορούμε να τα προωθήσουμε» λέει ο πρόεδρος της FEDHATTA.

Γιατί η Ελλάδα, όπως ο ίδιος συμπληρώνει, είναι μια χώρα πολιτιστική, πολιτισμική, μοναδική, «έχει μια οικολογική, γεωλογική θέση μοναδική, το περιβάλλον της είναι τέλειο, η ασφάλεια της είναι μοναδική, οι παραλίες της τέλειες’ τι πρόβλημα έχει η Ελλάδα; Έναν καταραμένο λαό που την καταστρέφει. Όσοι την διοικούν τη ρημάδα την Ελλάδα, την καταστρέφουν!».

Lysandros

Χαλκιδική – ο καλοκαιρινός ‘άσσος’!

Ρωτήσαμε τον κ. Τσιλίδη, σχετικά με τις δυνατότητες της Βορείου Ελλάδας, σ’ ότι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο οποίος και μας είπε χαρακτηριστικά «η Βόρεια Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου’ η Χαλκιδική είναι ο καλοκαιρινός της ‘άσσος’, αλλά από κει και πέρα, μετρήστε, τα χιονοδρομικά κέντρα κοντά στη Θεσσαλονίκη, τους χειμερινούς προορισμούς, το Δίον, τον Όλυμπο».

Και για να υπάρξει τουρισμός και το χειμώνα, όπως εξηγεί στο debbiestravel.gr ο κ. Τσιλίδης χρειάζονται 2 πράγματα: τα ξενοδοχεία της πόλης που γειτνιάζουν να είναι ανοιχτά, και η πόλη να είναι ζωντανή και το χειμώνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα