Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΙόνιο2 εκατ. τουρίστες περιμένει η Κέρκυρα!

2 εκατ. τουρίστες περιμένει η Κέρκυρα!

Περισσότεροι από 2 εκατ. τουρίστες αναμένονται για φέτος στην Κέρκυρα, σημειώνοντας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία, αύξηση 10%.

Ανταπόκριση από Κέρκυρα: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Με θετικά μηνύματα και αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις καθώς και στα κρουαζιερόπλοια, η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες για φέτος, στις 26 Μαρτίου.

«Οι πρώτοι μας ‘πελάτες’ έρχονται 26 Μαρτίου και τότε προσγειώνονται 7 πτήσεις από Αγγλία, Γερμανία» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Κέρκυρας Βασίλης Καββαδίας.

Πέρυσι, οι αφίξεις στο νησί ήταν 1.247.000, χωρίς να υπολογιστούν οι αφίξεις με τα πλοία, είτε από Ιταλία είτε από Ελλάδα, «συνολικά είμασταν στα 2 εκατ. τουρίστες, οπότε, φέτος θα τα ξεπεράσουμε με μια αύξηση πάνω από 10%» επισήμανε ο κ. Καββαδίας.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξηγεί, το νησί, αντιμετωπίζει πρόβλημα στις κλίνες και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Για τη φετινή σεζόν, 6 ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν λόγω αναβαθμίσεων, «γίνονται 5άστερα +, και όπως καταλαβαίνετε, αυτά είναι κάποια χιλιάδες κρεβάτια που χάνονται» συμπληρώνει ο κ. Καββαδίας.

Ευρώπη και Εμιράτα

Νούμερο ένα αγορά για την Κέρκυρα είναι η Αγγλία, με τη Γερμανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την Πολωνία στην τρίτη. Η Ρωσία είναι μια αγορά ευμετάβλητη για το νησί, «μια ανεβαίνουν στα ύψη και μια πέφτουν στα τάρταρα» λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Ιδιαίτερα καλά πηγαίνει και η Σερβία, που όμως, ζητάει κρεβάτια και δεν υπάρχουν.

Αεροπορική σύνδεση υπάρχει με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και λίγο με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και όπως αναφέρει στο debbiestravel.gr ο κ. Καββαδίας, «την θέλουμε αυτήν την αγορά’ τα Εμιράτα όμως θέλουν πολυτελή ξενοδοχεία, όπου δεν έχουμε πολλά» συμπληρώνει.

Ο τουρισμός στην Κέρκυρα, λέει ο κ. Καββαδίας δεν είναι ακόμη αυτού του επιπέδου – της πολυτέλειας- «είναι μέσου επιπέδου τουρισμός, άρα και οι μονάδες απευθύνονται στο μέσο τουρισμό».

Κρουαζιέρα

Θετικά τα μηνύματα και για την κρουαζιέρα, όπου πέρυσι καταγράφηκαν 670.000 άτομα, προσεγγίζοντας το νησί 460 κρουαζιερόπλοια.

Το λιμάνι εκσυγχρονίζεται και η τεράστια αύξηση των κρουαζιερόπλοιων οφείλεται στην νέα προβλήτα που έγινε και μπορεί να φιλοξενήσει 4 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, με 3.000 -4.000 κόσμο το καθένα.

Σ’ ότι αφορά το αεροδρόμιο και την παραχώρηση του στην Fraport, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού θεωρεί ότι θα περάσει στον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα, «ωστόσο έχω πολλές επιφυλάξεις αν αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην Κέρκυρα» επισημαίνει, λέγοντας ότι εάν αυξηθούν τα τέλη των low cost εταιριών, «πώς θα έρθουν αυτές οι εταιρίες;».

Μείωση εσόδων

Και μπορεί ο τουρισμός στην Κέρκυρα, για γενικότερα στην Ελλάδα, να σημειώνει αύξηση, ωστόσο τα έσοδα διατηρούνται σε χαμηλότερα επίπεδα με άλλες χρονιές.

Η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών πέρυσι μειώθηκε, «αποτελεί φαινόμενο της συνολικής κρίσης, που περνάει η Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Καββαδίας σημειώνοντας ότι παράλληλα έχει αυξηθεί ο τουρισμός city break, που σημαίνει ότι έχουν μειωθεί οι μέρες παραμονής του τουρίστα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα