Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη και ο συνεδριακός τουρισμός!

Η Θεσσαλονίκη και ο συνεδριακός τουρισμός!

«Στόχος μας για το 2017 είναι να ανέβουμε στην πρώτη 50άδα στην Ευρώπη» επισημαίνει η πρόεδρος του TCB, Δέσποινα Αμαραντίδου.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

conference-room-with-chairs

Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά, και τοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού.

Η χρονιά που μας πέρασε, παρά το γεγονός ότι παρουσίασε μείωση στο συνεδριακό τουρισμό, για τη Θεσσαλονίκη κύλισε ανοδικά καταγράφοντας 24 συνέδρια έναντι 17 που πραγματοποιήθηκαν το 2015.

Συνολικά, καταγράφηκαν 11.176 συνέδρια παγκοσμίως έναντι 12.400 που έλαβαν χώρα το 2015.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα κατάταξης πόλεων από το διεθνή σύνδεσμο της συνεδριακής  βιομηχανίας, International Congress & Convention Association (ICCA), για το 2014 διοργανώθηκαν 22 διεθνή συνέδρια στη Θεσσαλονίκη, έναντι 14 το 2013, μια αύξηση της τάξεως του 111%.

Από την 219η θέση, δηλαδή, που κατείχε η Θεσσαλονίκη το 2013, κατάφερε να ανέβει 111 θέσεις και να σκαρφαλώσει στην 108η για το 2014.

Ήταν η χρονιά, που ιδρύθηκε το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης -Thessaloniki Convention Bureau (TCB), όπου έκτοτε συμβάλλει στην ανοδική πορεία της πόλης, στο συνεδριακό τουρισμό.

Ένας οργανισμός που ξεκίνησε το 2014 με 17 μέλη και σήμερα μετρά 38. Τη δε χρονιά που μας πέρασε, προστέθηκαν δυο νέα μέλη, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Ωστόσο, χθες βράδυ, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του TCB για την κοπή της βασιλόπιτας, ανακοινώθηκε η ένταξη νέου μέλους, της Global Events.

tcb_logo1

27 συνέδρια για το 2017

Για το 2017 παρατηρείται μικρή πτώση στο συνεδριακό τουρισμό, γεγονός που ακολουθεί τη διεθνή τάση.

Για τη Θεσσαλονίκη είναι καταγεγραμμένα 27 συνέδρια και στόχος, σύμφωνα με την πρόεδρο του TCB, Δέσποινα Αμαραντίδου, είναι η κατάταξη της πόλης στην 1η 50άδα.

Να σημειώσουμε  ότι ο συνεδριακός τουρισμός είναι από τους ακριβότερους κλάδους τουρισμού, με το σύνεδρο τουρίστα να ξοδεύει κατά μέσο όρο 120 ευρώ την ημέρα, εκτός συνεδρίου, και 1.000 ευρώ για την εγγραφή του στο συνέδριο, στη μετακίνηση και στη διαμονή του.

Tips

Η κοπή βασιλόπιτας του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης -Thessaloniki Convention Bureau πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στη ΔΕΘ – Helexpo.

tcb-pita

-Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκαν 10 δώρα, χορηγίες ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιριών – μελών του TCB.

-Η πρώτη επίσημη και θεσμική παρουσίαση του TCB είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2014.

-Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του TCB θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο του 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα