Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΓιορτάζοντας τον Άγιο Βαλεντίνο!

Γιορτάζοντας τον Άγιο Βαλεντίνο!

Τι κι αν, φέτος, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – ημέρα των Ερωτευμένων, ημέρα Αγάπης- πέφτει Τρίτη. Εμείς, θα αδράξουμε την ευκαιρία, να αποδράσουμε!

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

olganosvl1 Φωτ. Olganos VL

Βέροια

Και όμως’ η Βέροια, σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, θα σας εντυπωσιάσει!

Από τη μια η πόλη με τη δική της ζωντάνια, από την άλλη οι παραδοσιακές της διατηρητέες συνοικίες, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σπίτια με τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τους φιλόξενους ξενώνες, το ποτάμι Τριπόταμος.

Και βεβαίως, η Βέροια δεν ονομάζεται τυχαία «Μικρή Ιερουσαλήμ», αφού διαθέτει 48 βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ναούς με εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Για διαμονή, επιλέγουμε το ολοκαίνουργιο boutique hotel «Olganos VL» στην είσοδο της παραδοσιακής εβραϊκής συνοικίας «Μπαρμπούτα». Deluxe δωμάτια και σουίτες – κάποια με τζάκι- που συνδυάζουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, υπόσχονται αξέχαστη διαμονή, στην καρδιά της Παλαιάς πόλης! (http://olganos.com/).

olganosvl Φωτ. Olganos VL

Άλλο ένα boutique hotel που ξεχωρίζει, επίσης, στην εβραϊκή συνοικία «Μπαρμπούτα» είναι το «Κόκκινο Σπίτι» σε αναπαλαιωμένο σπίτι του 1840, με δωμάτια διακοσμημένα με αρχοντιά, ζωγραφιστές ντουλάπες, φλωρεντιανά πολύφωτα και απλίκες κ.ά. Ρομαντικός ο ήχος του ποταμού Τριπόταμος (http://www.kokkinospiti.gr/).

*Χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη 70.

kokkino-spiti

Ελατοχώρι Πιερίας

Στο ορεινό όγκο της Πιερίας, και συγκεκριμένα στο Ελατοχώρι, παραδοσιακοί ξενώνες και mountain resorts αποτελούν ιδανική επιλογή για μια κοντινή απόδραση.

Στο Παλαιό Ελατοχώρι με τα πετρόκτιστα σπίτια και τους ξενώνες, τα στενά δρομάκια, τις ταβερνούλες και τη θέα στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου, βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πιερίων Μούσες», ένα από τα πρώτα καταλύματα που λειτούργησαν στην περιοχή. Δωμάτια, σουίτες, στούντιο και μεζονέτες με τζάκι, κάποια με τζακούζι, υπόσχονται αξέχαστη διαμονή, για εσάς και το ταίρι σας!

pierion-room Φωτ. Πιερίων Μούσες

Στις παροχές του ξενοδοχείου το spa και το υδρομασάζ, η σάουνα και οι παροχές μασάζ, ο χώρος ψυχαγωγίας με τραπέζι μπιλιάρδο και πινγκ πονγκ, το σαλέ με το εντυπωσιακό στρογγυλό τζάκι και τις μεγάλες τζαμαρίες, η θέα προς τον Όλυμπο κ αι το χωριό – το Νέο και το Παλαιό. (http://www.pierionmusses.gr/).

*Χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη 96 χλμ.

pierion-mouses

Ιωάννινα

Στην όμορφη και ατμοσφαιρική πόλη των Ιωαννίνων, το πεντάστερο ξενοδοχείο «Hotel Du Lac» – το «Ξενοδοχείο της Λίμνης» δηλαδή- είναι ο ιδανικός προορισμός , όχι  μόνο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και για τις υπόλοιπες μέρες και νύχτες!!

Δωμάτια standard, superior και σουίτες, στις κλασικές αλλά και στις νέες πτέρυγες, δωμάτια με όλες τις ανέσεις και τα κομφόρ για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Και η μέρα ξεκινάει με πλούσιο πρωινό με ηπειρώτικες πίτες, φρέσκα αυγά, χειροποίητες μαρμελάδες και άλλα πολλά – όρεξη να έχετε!-, συνεχίζεται με ρομαντικές βόλτες στην πόλη, με διαδρομές πλάι στη λίμνη, στο Νησί, στο Κάστρο, στους πεζόδρομους των Ιωαννίνων.

Και ένα υπέροχο δείπνο στα εστιατόρια του «Hotel Du Lac» με ηπειρώτικες αλλά και γκουρμέ γεύσεις! Τι θα λέγατε, και για μια «απόδραση» στο εντυπωσιακό Spa Du Lac του ξενοδοχείου, για πισίνα, σάουνα, χαμάμ, σπα, μασάζ, ότι επιθυμείτε!! (http://www.hoteldulac.gr/el).

*Χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη 257.

eso-pool

Ορεινή Χαλκιδική

Έχουμε πει πολλές φορές, ότι Χαλκιδική δεν είναι μόνο παραλίες και χρυσές αμμουδιές. Χαλκιδική είναι και το χειμώνα, και δη, στον ορεινό της όγκο οι ομορφιές διαδέχονται η μια μετά την άλλη!

Εκεί, επιλέγουμε την κλασική και διαχρονική «Απολυμένη Πέτρα» με σπιτάκια και δωμάτια μέσα στο δάσος, μέσα στα έλατα, με άρωμα… βουνού. Δωμάτια και πετρόχτιστα αυτόνομα σπιτάκια με τζάκι και όλες τις ανέσεις υπόσχονται αξέχαστη διαμονή.

apolymeni-spitakia

Στις παροχές του καταλύματος, το εστιατόριο με μαγειρευτά, ψητά και ντόπιες λιχουδιές, το καφέ μπαρ, και η πισίνα, όχι για τώρα, αλλά για τους καλοκαιρινούς μήνες!! (www.apolimenipetra.gr).

*Χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη 75.

apolymeni-estiatorio

Δράμα

Στην καρδιά της Δράμας, και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, επιλέγουμε το 5άστερο Hydrama Grand Hotel, ένα επιβλητικό κτίσμα 7.500 τ.μ., ιστορικό κτίσμα, παλιά καπναποθήκη, η οποία λειτουργούσε ως χώρος επεξεργασίας καπνού έως το 1974 και έκτοτε ως αποθήκη καπνού.

Ήδη από τον Απρίλιο του 2016 αυτό το κτίσμα έχει μεταμορφωθεί, χάρη στην επιμονή, την υπομονή και το μεράκι του ιδιοκτήτη του, του Μανώλη Λεδάκη, που με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου προχώρησε στην αποκατάστασή του κτιρίου και στη σημερινή του πολυτελή λειτουργία.

IMG_20160527_181125 geniko

64 deluxe δωμάτια, 7 σουίτες και μια προεδρική σουίτα, στα οποία αναδεικνύονται τα ξύλινα στοιχεία του κτίσματος διατηρώντας τα εμφανή, minimal σχεδιασμός, υλικά ύψιστης τεχνολογίας, στρώματα και κλινοσκεπάσματα της Cocomat, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και τουαλέτα.

Στα συν του πολυτελούς ξενοδοχείου το κέντρο ευεξίας, το εστιατόριο με την υψηλή γαστρονομία, το καφέ μπαρ, συνεδριακός χώρος, η κάβα, ο χώρος οινογνωσίας, το εντυπωσιακό του lobby. (http://www.hydramagrandhotel.gr/).

*Χιλιόμετρα από Θεσσαλονίκη 150.

hydrama-grand-hotel-room Φωτ. Hydrama Grand Hotel

Tips

*Για την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ντύνονται στα «κόκκινα» και γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο με στυλ, ανέσεις και ποικιλίες προτάσεων για δείπνο και διαμονή…. αποκλειστικά για δύο! (http://shoutout.wix.com/so/aLdqKS8w?cid=71020106-08ca-412a-a10d-cd8d93bce143&region=fb407c33-12e2-4758-ab33-224b661a60fd#/main)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα