Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη, πόλη λευκή!!!

Θεσσαλονίκη, πόλη λευκή!!!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, Θεσσαλονίκη ώρα 11 το πρωί’ ξεκίνησε να χιονίζει’ ώρα 19.30, Θεσσαλονίκη, πόλη λευκή αλλά και Θεσσαλονίκη… ώρα μηδέν!

Κείμενο + φωτογραφίες: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

dscn9227

«Εν τω μεταξύ, στην παραλία έχει πολύ κόσμο», «μην ανεβάσεις και μένα, γιατί έχουμε κοινούς φίλους», «στο είπα, ρε φίλε, θα τα ασπρίσει», παιδιά, σκυλιά, ποδήλατα, μικροί, μεγάλοι, ζευγάρια, φίλοι και μοναχικοί, όλοι βόλτα στην ολόλευκη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες, σέλφι, καλλιτεχνικές, προσωπικές, χιονάνθρωποι, χαμόγελα και αγκαλιές’ η όμορφη, η ρομαντική όψη του σημερινού χιονιά, που έχει «ντύσει» τη Θεσσαλονίκη στα λευκά, σε μόλις μια ώρα χιονόπτωσης.

Και η ταλαιπωρία…

Μην σας έτυχε να είστε σήμερα στο τιμόνι, να μετακινηθείτε, να προσπαθείτε να γυρίσετε σπίτι σας, από το κέντρο -για παράδειγμα- προς τα ανατολικά, ή προς τα δυτικά της πόλης.

Χάος, το απόλυτο χάος, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, σταματημένα, με οδηγούς στην απόλυτη απόγνωση.

Θεσσαλονίκη, ώρα 07.30 το απόγευμα, εξακολουθεί και χιονίζει, η παραλιακή οδός – η Μεγάλου Αλεξάνδρου- μποτιλιαρισμένη, ήδη, από το πρωί. Τώρα; τα ίδια και χειρότερα, γιατί ο δρόμος έχει παγώσει. Το ίδιο και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες της πόλης, στη Βασιλίσσης Όλγας, για παράδειγμα. Όσο για τις κάθετες οδούς, εκεί, άστα να πάνε…

dscn9268

  • Και τα πανελλαδικά τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εξακολουθούν να εστιάζουν σε Κύμη Ευβοίας και Αλόννησο και  Λεκανοπέδιο – αλλοίμονο. Όσο για τη Θεσσαλονίκη; Ελάχιστος ο τηλεοπτικός χρόνος που διέθεσαν για αυτόν τον ιστορικό χιονιά, που είχαμε να τον ζήσουμε τουλάχιστον 20 -25 χρόνια!!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα