Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΧρονιά ρεκόρ στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Χρονιά ρεκόρ στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Πάνω από 6 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για το 2016.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

makedonia-dscn9148

Συγκεκριμένα, για τη χρονιά που μας πέρασε καταγράφηκαν 6.133.458 επιβάτες, κατά 574.129 περισσότεροι σε σχέση με το 2015, που είχαν σημειωθεί 5.559.329 αφίξεις και αναχωρήσεις από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», σημειώνοντας αύξηση 8,7% σε σχέση με το 2015.

«Ξεπεράσαμε κάθε όριο προσδοκίας, με πάνω από 6 εκατομμύρια επιβάτες» σημειώνει στο debbiestravel.gr ο αερολιμενάρχης του «Μακεδονία» Αχιλλέας Τοπούζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για συνεχόμενο ρεκόρ διακίνησης επιβατών, και συγκεκριμένα για την πέμπτη χρονιά ανοδικής πορείας του «Μακεδονία».

achilleas-topouzas-1

Η Fraport

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος παραχωρησιούχος του «Μακεδονία» και άλλων 13 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας, η κοινοπραξία Fraport – Slentel αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Φεβρουαρίου 2017.

Η σύμβαση, η υπογραφή της οποίας ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριου του 2015, προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης των εν λόγω αεροδρομίων, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα στα αεροδρόμια, για περίοδο 40 ετών.

Η προσφορά της κοινοπραξίας Fraport AG – Slentel Ltd του Ομίλου Κοπελούζου ανήλθε σε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα