Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΦεστιβάλ Σκάκι – άθλημα για… δυο!

Φεστιβάλ Σκάκι – άθλημα για… δυο!

Παλαιότερα το ονόμαζαν «παιχνίδι των Βασιλέων», σήμερα χαρακτηρίζεται «βασιλιάς των παιχνιδιών» και ως το δυσκολότερο, επιστημονικότερο και ωραιότερο παιχνίδι!

Ντ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

staunton_chess_set

To 1ο Φεστιβάλ Σκακιού «Chessnale Thessaloniki 2016» διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή του παιχνιδιού ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 23 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους χώρους του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos.

Το Φεστιβάλ «Chessnale», ως θεσμός, ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία. Αυτή η πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουν οι διοργανωτές και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να προσεγγίσουν ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους.

Παράλληλα, προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

dsc_0104

Παράλληλες δράσεις

Κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Σκακιού θα διεξάγονται καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά – ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Σχολικά Πρωταθλήματα και διαλέξεις πρωταθλητών στους χώρους του Mediterranean Cosmos.

Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane, όπως η παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στην κατηγορία των νέων, την Παρασκευή 21/10/2016 στο Mediterranean Cosmos.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως αφηγήσεις παραμυθιού, παιδικό διαδραστικό θέατρο, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, χορευτικές παραστάσεις καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess ”.

Τέλος, αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων θα αποτελέσει η παρουσία του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Κάρποφ (12ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σκακιού) δίνοντας έναν αγώνα «Σιμουλτανέ» (ένας ισχυρός παίκτης αντιμετωπίζει ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό αντιπάλων κατώτερων κατηγοριών) μπροστά στο κοινό της πόλης, στο αίθριο του Mediterranean Cosmos, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Tips

-Το 1ο Φεστιβάλ Σκάκι «Chessnale Thessaloniki 2016» διοργανώνεται από την Ελληνική, Ρώσικη και Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», το δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos.

-Το Φεστιβάλ Σκάκι ξεκινάει στις 14 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 23/10, στους χώρους του Mediterranean Cosmos (11ο χλμ. οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών) και στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα