Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚυκλάδεςΠρώτο διεθνές συνέδριο Οινοτουρισμού

Πρώτο διεθνές συνέδριο Οινοτουρισμού

Με στόχο τις συνέργειες ανάμεσα στον οινικό και τουριστικό κλάδο και την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς σ’ όλον τον κόσμο, διοργανώνεται το 1ο διεθνές συνέδριο Οινοτουρισμού, -που αλλού;- στη Σαντορίνη.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

 

dsc_0515

Λιγότερο από έξι μέρες απομένουν για την έναρξη του 1ου διεθνούς συνεδρίου οινοτουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη’ έναν τόπο με μακρά αμπελοοοινική παράδοση, με επιβλητικό τοπίο και βεβαίως το υψηλό επίπεδο οινοτουριστικής του ανάπτυξης.

Το 1ο Διεθνές συνέδριο Οινοτουρισμού που θα φιλοξενηθεί στις 14 – 16 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Πέτρος Μ. Νομικός» στο Φηροστεφάνι της Σαντορίνης, περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις σημαντικών ακαδημαϊκών, οινοποιών από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων φορέων, sommelier κ.ά. Αναμένεται δε  στο νησί, η άφιξη μεγάλου αριθμού συνέδρων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, το πρωί, θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου.

Κυρίαρχη επιδίωξη του διεθνούς συνεδρίου για τον Οινοτουρισμό είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να μπουν οι βάσεις για συνέργειες ανάμεσα στον οινικό και τον τουριστικό κλάδο.

dsc_0098

Tips

-Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών υπάρχει εδώ http://imic2016.conferences.gr/programma/. Οι ομιλίες θα γίνονται σε ελληνικά ή αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

-Στο πρόγραμμα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνεται το Στρογγυλό Τραπέζι για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα με θέμα «Ανιχνεύοντας τις προκλήσεις και διαμορφώνοντας ένα κοινό όραμα» με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

-Στόχος του Συνεδρίου IMIC 2016 είναι η καταγραφή των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων σε διεθνές επίπεδο, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων ιδεών και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το Συνέδριο IMIC 2016 έχει μικτό χαρακτήρα: η παρούσα πρόσκληση δεν απευθύνεται μόνο σε ακαδημαϊκούς/ερευνητές, αλλά και σε εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, αναπτυξιακούς φορείς και άλλους.

-Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς συνεδρίων IMIC, που διεξάγονται σε ετήσια βάση από το 2004, με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος Συνέδρια».

dscn9062

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα