Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΦθινοπωρινές γεύσεις με «άρωμα» θάλασσας!

Φθινοπωρινές γεύσεις με «άρωμα» θάλασσας!

Σ’ ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και βεβαίως, την εντυπωσιακή θέα προς το Λευκό Πύργο και τη θάλασσα, το ‘Gin Fish Seafoodrinks’ παρουσιάζει το νέο του φθινοπωρινό μενού!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

magazi1

Σε μία ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα, το Gin Fish Seafoodrinks υποδέχτηκε πρόσφατα εκπροσώπους του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, όπου τους παρουσίασε το νέο του φθινοπωρινό μενού.

Spring roll γαρίδας με κρέμα lime ήταν το πρώτο welcome της βραδιάς, με τον τόνο τατάκι να ακολουθεί και τη συνοδεία λευκής μαλαγουζιάς από το Αμύνταιο.

Επόμενο welcome πιάτο ένα uramaki ψημένο σολομό με κρέμα τυριού και αγγούρι

uramaki

και στη συνέχεια, δροσιστικό ταμπουλέ κινόα με χταπόδι.

taboule

Τη θέση της λευκής μαλαγουζιάς, πήρε ο ροζέ ξινόμαυρος οίνος, και συνοδεύτηκε με μαύρο ταλιολίνι με σολομό, βότκα και κρέμα γάλακτος.

taliolini

Βεβαίως, στο μενού, υπήρχε και η επιλογή του ερυθρού οίνου, ποικιλίας merlot, ξινόμαυρο και syrah.

Σορμπέ λεμόνι, και πάμε στα κυρίως;

Φιλέτο γλώσσα γαρίδα ή σολομό;

Ιδού το δίλημμα’ ένα φιλέτο γλώσσα γαρίδα με μαύρο ταραμά και σαλάτα wakame ή φιλέτο φρέσκου σολομού στη σχάρα με λαχανικά σωτέ;garida

Και τα δυο ήταν πολύ νόστιμα, και με ωραία παρουσίαση, ωστόσο η δική μου επιλογή έγειρε προς το σολομό, ως πιο ‘παραδοσιακή’, και με λιγότερη αρέσκεια στην ιαπωνική κουζίνα και τις σχετικές πινελιές της.

salmon

Γαλλικό μιλφέιγ ή σουφλέ σοκολάτας;

Ήρθε και η ώρα για το επιδόρπιο, το μενού του οποίου είχε παραδοσιακό γαλλικό μιλφέιγ ή σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια. Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν δεόντως και τις δυο επιλογές, εγώ δεν έχω άποψη περί γλυκού, ως μη λάτρης των γλυκών. Οπότε, επέλεξα έναν εσπρέσο, κλασικά!

*

Η προσωπική μου άποψη σχετικά με το μενού που σας περιέγραψα, είναι η εξής: καλό το spring roll γαρίδας, θα ήθελα με πολύ λιγότερο σκόρδο τον τόνο τατάκι, πιάτο που μου αρέσει ιδιαίτερα, με τα uramaki, τα sushi και τα σχετικά, δεν έχω και πολύ καλή σχέση, καλό το μαύρο ταλιολίνι με παραπάνω, ωστόσο, κρέμα γάλακτος, πολύ νόστιμο το φιλέτο σολομού στη σχάρα με τα σωτέ λαχανικά, ενώ ιδιαίτερα νόστιμο ήταν και το άλλο κυρίως πιάτο, το φιλέτο γλώσσα γαρίδα!

29

Tips

-Οι γαστρονομικές δημιουργίες του Gin Fish Seafooddrinks restaurant είναι δια χειρός της σεφ Aleksandra Wojtasik.

– Πολύ καλής ποιότητας οι πρώτες ύλες και πρωταγωνιστές στα πιάτα, ο σολoμός, οι γαρίδες και γενικότερα τα θαλασσινά εδέσματα, με διαφορετική πινελιά, που συνδυάζει τη μεσογειακή με την ιαπωνική κουζίνα.

-Το Gin Fish Seafoodrinks Restaurant βρίσκεται σ’ ένα πολύ ωραίο σημείο της Θεσσαλονίκης, επί της Λεωφόρος Νίκης 79 & Νικηφόρου Φωκά 9, με θέα το Θερμαϊκό κόλπο και βεβαίως το Λευκό Πύργο. Λειτουργεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τηλ. κρατήσεων 2310 26 5195.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα