Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΗ Aegean στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό!

Η Aegean στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό!

«Να αντιστραφούν τα λάθη που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα’ αλλιώς, θα έχουμε στασιμότητα ή και υποχώρηση» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.

eytyxios-vasilakis

Σχετικά με τις προοπτικές εξέλιξης των αερομεταφορών, ο κ. Βασιλάκης, επισημαίνει ότι η Aegean, μετά την εξαγορά της Olympic Air το 2013, επένδυσε συνειδητά στη στήριξη του τουρισμού προσθέτοντας 4,5 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις ετησίως και πάνω από 50 νέους προορισμούς.

«Ταυτόχρονα, είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει πάνω από 300 εκ. ευρώ άμεσα έσοδα σε φορείς τους δημοσίου» δηλώνει ο κ. Βασιλάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Aegean, επισημαίνει ότι ανάπτυξη έχει φέρει σε μικρότερο βαθμό και η επένδυση άλλων εταιρειών στην Ελλάδα. «Η αναπτυξιακή πορεία όμως του τουρισμού και των αερομεταφορέων δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τις επιλογές της Πολιτείας. Μέσα σε ένα χρόνο ο ΦΠΑ για αερομεταφορές “πέταξε” από το 13% στο 24%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, στην χώρα που τον χρειάζεται χαμηλά περισσότερο από κάθε άλλη λόγω των νησιών» δηλώνει συμπληρώνοντας «παράλληλα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια  η πολιτεία και η αγορά έχει αναγνωρίσει ότι οι χρεώσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, λόγω της μικρής διάρκειας της σύμβασης, είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ανταγωνιστικά αεροδρόμια της νότιας Ευρώπης. H επέκταση όμως για μια γενναία μείωση των τελών εκκρεμεί».

Λύσεις υπάρχουν!

«Λύσεις υπάρχουν» τονίζει ο κ. Βασιλάκης και συνεχίζει «η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων προς την εταιρία Fraport, με σημαντικό τίμημα για το δημόσιο, δέσμευση των επενδυτών  για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας αλλά και χρεώσεις που υποχρεώνεται να κρατήσει ο επενδυτής  σε ανταγωνιστικά επίπεδα, δείχνει ότι υπάρχει δρόμος που συνδυάζει την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα σε λειτουργία με τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της χώρας μας».

Ωστόσο, «για να συνεχισθεί η ανάπτυξη της Aegean αλλά και των άλλων αερομεταφορέων πρέπει να αντιστραφούν τα λάθη που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα (ΦΠΑ, κόστος Αθήνας)  είτε είναι παλιά είτε είναι πρόσφατα! Αλλιώς, θα έχουμε στασιμότητα ή και υποχώρηση. Η δική μας διάθεση είναι πάντα στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη, αλλά δεν αρκεί» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα