Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΘεσσαλονίκη – Βερολίνο καθημερινά!

Θεσσαλονίκη – Βερολίνο καθημερινά!

Από σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, και καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, η Θεσσαλονίκη συνδέεται, καθημερινά, απευθείας με το Βερολίνο!

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Πρόκειται για το νέο δρομολόγιο της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας Ryanair, που εγκαινίασε σήμερα την άφιξη της πρώτης πτήσης από τη γερμανική πόλη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Τους 170 επιβάτες της πτήσης, υποδέχτηκαν στελέχη της Ryanair, η διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων για Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο Chiara Ravara, η υπεύθυνη πωλήσεων και μάρκετινγκ σε Ελλάδα, Ιταλία και Κροατία Δήμητρα Απατσίδου, ο υπεύθυνος στην επίγεια εξυπηρέτηση Sky Serv Μιχάλης Τσαξιρλής και εργαζόμενος στην εταιρία.

DSCN0063

Τους κέρασαν τούρτα και ένα κουτάκι με αλμυρά από γνωστό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης.

DSCN0072

Η πτήση για Βερολίνο αναχώρησε στις 11.45, σχεδόν γεμάτη, με 182 επιβάτες, σε αεροσκάφος χωρητικότητας 189 θέσεων.

Σ’ ότι αφορά το δρομολόγιο, ξεκινάει νωρίτερα το χειμερινό πτητικό πρόγραμμα της Ryanair (αντί για τέλη Οκτωβρίου, αρχές Σεπτεμβρίου) και στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρίας, προστίθεται το Θεσσαλονίκη – Βερολίνο – Θεσσαλονίκη, καθημερινά με μια πτήση.

Η πτήση από Θεσσαλονίκη αναχωρεί στις 11.45 με άφιξη στο Βερολίνο (Σόνενφελντ) στις 13.15 (τοπική ώρα).

Αντίστοιχα, από το Βερολίνο η ώρα αναχώρησης είναι στις 07.50 π.μ. με άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 11.20 π.μ.

DSCN0052

Εισιτήρια από 16.99 ευρώ!

Για να γιορτάσει την πρώτη της πτήση από Θεσσαλονίκη προς Βερολίνο, η Ryanair προσφέρει θέσεις με ναύλους που ξεκινούν από μόνο  16.99 ευρώ για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο. Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο www.ryanair.com έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 4 Σεπτεμβρίου.

DSCN0056

11 προορισμοί από/προς Θεσσαλονίκη

Για τη χειμερινή περίοδο η Ryanair συνδέει τη Θεσσαλονίκη με 11 προορισμούς (2 ελληνικούς, 1 κυπριακό και 10 ευρωπαϊκούς).

Συγκεκριμένα, πτήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά προς/από Αθήνα με 6 πτήσεις την ημέρα, προς Χανιά, προς Πάφο, Παρίσι (Beauvais), Μιλάνο (Bergamo), Λονδίνο (Stansted), Ρώμη (Chiampino), Ντίσελντορφ (Weeze), Φρανκφούρτη (Hahn), Βερολίνο (Σόνενφελντ) και Βρυξέλλες (Charleroi).

Από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διακινούνται 1.600.000 επιβάτες ετησίως ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι το Λονδίνο, οι Γερμανικές πόλεις και η Αθήνα.

Νέο δρομολόγιο!

Σ’ ότι αφορά το θερινό πτητικό πρόγραμμα της Ryanair, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της οριστικοποίησής του, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του debbiestravel.wordpress.com, πολύ σύντομα, θα ανακοινωθεί και νέο δρομολόγιο από/προς Θεσσαλονίκη για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τη θερινή περίοδο η Ryanair πετάει σε συνολικά 17 προορισμούς (εκτός από τους 10 που προαναφέραμε) συνδέει τη Θεσσαλονίκη και με Βρέμη, Καρλσρούη (Μπάντεν Μπάντεν) στη Γερμανία, Όσλο (Ρίγκε), Στοκχόλμη (Σκάβστα), Τζιρόνα (Βαρκελώνη), Μπολόνια, Βαρσοβία (Μόντλιν).

Τέλος να σημειώσουμε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται 9η στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, στο συνολικό δίκτυο της Ryanair, η οποία συνδέει πάνω από 30 χώρες, σε 200 αεροδρόμια με 84 βάσεις. Πρώτη στις προτιμήσεις των επιβατών που ταξιδεύουν με Ryanair είναι η Μεγάλη Βρετανία και ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα