Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαPress Trips/Συνεντεύξεις«Το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής!»

«Το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής!»

Το πρόχειρο «σπιτικό» στήθηκε, τα φαναράκια άναψαν, έτσι για την ατμόσφαιρα, οι παγωμένες μπύρες και τα καφεδάκια βγήκαν στο τραπεζάκι, και, ναι ήρθε, η ώρα, να απολαύσουμε, τη φύση, σ’ όλο της το μεγαλείο!

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Αντίσκηνο, στρωματάκια, υπνόσακοι ή και ένα σεντόνι με μια κουβερτούλα, και μαξιλάρι, ψυγειάκι, αντικουνουπικά, αντισταμινικά, φακός, γκαζάκι, φαναράκια για ατμόσφαιρα, καρέκλες και ένα τραπεζάκι, τα μαγιό μας, τις πετσέτες θαλάσσης, τα αντιηλιακά μας και φύγαμε.

Μια ώρα δρόμος και κάτι, από την τσιμεντούπολη μέχρι τη φύση’ μέχρι τη Σιθωνία Χαλκιδικής, συγκεκριμένα, λίγο μετά τη Βουρβουρού, στην ακτή Κουτλουμουσίου.

Η Ελένη στην είσοδο του κάμπινγκ, μας ξεναγεί και μας δείχνει τις θέσεις για το αντίσκηνο, έτσι ώστε να επιλέξουμε, αυτή που μας ‘ταιριάζει’.

Κάτω από τρία διαφορετικά δέντρα, δυο γέρικες ελιές, ένα πλατάνι, και μια ακακία, κάτω από κει, από αυτόν τον παχύ ίσκιο, στήνουμε το αντίσκηνο. Εκεί όπου, κλείνοντας κινητά και ακίνητα, απολαμβάνουμε τη μαγεία της φύσης, την ησυχία, την θερινή ραστώνη, την κάθε στιγμή της ημέρας!!

300 μέτρα περπατάς και φτάνεις στην παραλία (σ.σ. έχει θέσεις και πιο κοντά στην ακτή)’ μια παραλία αμμουδερή, φαρδιά, με νερά υπέροχα. Ένας ντόκος, από τη μια πλευρά της παραλίας, ξαπλώστρες και ομπρέλες, ένα φιλέ για beach volley, ένα μικρό beach bar, και πιο πίσω το ταβερνάκι το οποίο σερβίρει μεγάλη γκάμα φαγητών (ψητά, μαγειρευτά, ζυμαρικά, πίτσα, ψαρικά) και μάλιστα σε πολύ καλή ποιότητα και καλές τιμές και ωραία μουσική. Και από την άλλη πλευρά της παραλίας, ένας μικρός κολπίσκος, πιο ήσυχος, βραχάκια, αλλά και αυτή η θάλασσα, που, ναι, δεν την χορταίνεις!!!

«Είναι τρόπος ζωής!»

«Φεύγεις από την πίεση της πόλης και έρχεσαι στη φύση’ ελευθερώνεις το μυαλό σου, την ψυχή σου, την καρδιά σου, και απολαμβάνεις τη φύση» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο Αντώνης Δεληδημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής.

WP_20160804_005 Antonis

Τριάντα πέντε κάμπινγκ υπάρχουν στο νομό Χαλκιδικής, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται στη Σιθωνία (26) ενώ 4 βρίσκονται στην τρίτη χερσόνησο, του Άθως.

Το κάμπινγκ, αναμφίβολα, εκτός από ‘τρόπος ζωής’, είναι και μια σχετικά οικονομική επιλογή για διακοπές, απόδραση, πείτε το, όπως θέλετε.

Και λέω, σχετικά, διότι, η οικονομική κρίση, η ανεργία και όλα τα σχετικά που βιώνουμε, όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και άλλες εθνικότητες, μας περιορίζουν στη γενικότερη κατανάλωση.

Οικονομικά, απλά και παράλληλα ‘ποιοτικά’!

Ωστόσο, εάν είσαι οργανωμένος, στο οργανωμένο κάμπινγκ κάνεις πραγματικά οικονομικές διακοπές.

Το βασικότερο όμως είναι ότι είσαι στη φύση’ είσαι κάτω από τα δέντρα, ακούς το θρόισμα των φύλλων, ακούς το κελάιδισμα των πουλιών, και τα τζιτζίκια – αχ, αυτός ο ήχος των τζιτζικιών, είναι σα να σου υπενθυμίζει ότι, ναι είναι καλοκαιράκι και είμαστε στη φύση!!!-, κατεβαίνεις στη θάλασσα, και μετράς τα φωτεινά αστέρια, είναι τόσα πολλά που δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις. Και πώς να αντισταθείς, κάνεις βουτιά, νυχτερινή, κάνεις όμως και πολύ πρωινή, και αγναντεύεις την ανατολή, εντυπωσιακός και ο Άθως, κάνεις και σούρουπο, τότε που ο κόκκινος δίσκος βυθίζεται σιγά σιγά στα γαλήνια νερά του Σιγγιτικού κόλπου.

Δηλαδή, κάνεις ΔΙΑΚΟΠΕΣ, οικονομικά, απλά και…‘ποιοτικά’!!!

WP_20160802_020 ego

Tips

-Στο κάμπινγκ, όσο πιο οργανωμένοι είστε, τόσο καλύτερα!! Ωστόσο, στα περισσότερα, υπάρχουν όλες οι παροχές και ανέσεις, ώστε να μην σας λείψει τίποτα! Επιπλέον, οι τιμές κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα (http://campsite-halkidiki.gr/).

-Οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες, είναι σε κοντινή απόσταση από τις θέσεις που βρίσκονται τα αντίσκηνα, και υπάρχει ζεστό νερό για ντους.

-Το βασικότερο στο κάμπινγκ, είναι ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπό μας, τους γείτονες και τους υπόλοιπους κατασκηνωτές. Τηρούμε πάντα τους κανόνες, και θυμόμαστε, ότι δεν είμαστε μόνοι μας!!!

Info

-Σ’ ότι αφορά την τρέχουσα σεζόν, όπως αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com, ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου, καταγράφεται μείωση της τάξης του 30% – 40%. Μεταναστευτικό, οικονομική κρίση, κακό οδικό δίκτυο είναι βασικοί λόγοι της μείωσης.

-Νέες αγορές έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, με τους Τούρκους να τα προτιμούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το μέσο όρο παραμονής τους να είναι στις 6 μέρες, τους Βαλκάνιους να πηγαίνουν κυρίως τον Ιούνιο, με μέσο όρο διαμονής τις 4-5 μέρες (σ.σ. πηγαίνουν και για τριήμερα). ΄

-Όσο για την ελληνική αγορά, την πλέον παραδοσιακή, το ποσοστό τους κυμαίνεται στο 60% των πελατών των κάμπινγκ, με τους ‘καλούς’ πελάτες να μένουν, κατά μέσο όρο, 8 ημέρες. Πέρυσι, το αντίστοιχο ποσοστό Ελλήνων κατασκηνωτών ήταν 75%, πρόπερσι 85% και παλαιότερα 95%! Εκείνοι δε, που έκαναν κάμπινγκ 1 βδομάδα, τώρα οι μέρες του συρρικνώθηκαν στα 3μερα – 4μερα.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα