Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδική«Πάγωσαν» οι κρατήσεις Βρετανών στη Χαλκιδική

«Πάγωσαν» οι κρατήσεις Βρετανών στη Χαλκιδική

«Πάγωμα» στις κρατήσεις τους παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής από τη Βρετανική αγορά, ωστόσο το θετικό είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Νέες συνθήκες και δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό δημιουργεί αναμφίβολα, η πρόσφατη απόφαση του Βρετανικού λαού, υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πάγωμα» στις κρατήσεις τους παρατηρούν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής από τη Βρετανική αγορά, ωστόσο το θετικό είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

Ξενοδόχοι της Χαλκιδικής μιλώντας στο debbiestravel.wordpress.com επισημαίνουν ότι, η πρόσφατη απόφαση του Βρετανικού λαού υπέρ του Brexit, έχει φέρει στέρηση στις κρατήσεις τους.

Όπως αναφέρουν στο debbiestravel.wordpress.com, κρατήσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει για το 2017, έχουν «παγώσει».

«Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε ακυρώσεις» επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

Μιλώντας με διευθυντικό στέλεχος σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σιθωνίας, ενημερωνόμαστε ότι ενώ οι προκρατήσεις τους από τη Βρετανική αγορά είχαν ξεκινήσει με ανοδικούς ρυθμούς, της τάξεως του 12%-14% σε σχέση με πέρυσι, στη συνέχεια ο ρυθμός τους έπεσε, και αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση από τη συγκεκριμένη αγορά της τάξεως του 8%.

Συγκρατημένη κατανάλωση

Μειωμένη είναι και η κατανάλωση των Βρετανών τουριστών που ήδη βρίσκονται στην περιοχή για διακοπές.

Αυτή τη στιγμή η ισοτιμία ευρώ- στερλίνας είναι 1 προς 0,83, και η κατανάλωση των Βρετανών φαίνεται να είναι συγκρατημένη.

Στη Χαλκιδική, η Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται στην 4η – 5η θέση, ως εθνικότητα που προτιμά τις παραλίες του όμορου νομού. Περί τις 45.000 – 50.000 Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Να σημειώσουμε ότι η αγορά της Μεγ. Βρετανίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και περίπου 2,5 εκατ. Βρετανοί επιλέγουν τους ελληνικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα