Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΞενοδοχείαΤο μεγάλο όνειρο του Καπετάν Βασίλη!

Το μεγάλο όνειρο του Καπετάν Βασίλη!

Ήταν το μεγάλο του όνειρο’ να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως  ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός παγκοσμίου φήμης! Και τα κατάφερε με την Costa Navarino!

Αποστολή: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ο Καπετάν Βασίλης Κ. Κωνσταντακόπουλος γεννήθηκε το 1935 στο Διαβολίτσι της Μεσσηνίας. Το 1953 μπάρκαρε σε ένα μικρό φορτηγό πλοίο και ξεκίνησε τη ναυτιλιακή  του σταδιοδρομία.

Ύστερα απόο 21 χρόνια στη θάλασσα αγόρασε ένα μικρό φορτηγό πλοίο και δημιούργησε την Costamare Shipping Co, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εμπορευματοφόρων πλοίων στον κόσμο.

Σεβασμός για το περιβάλλον

Όραμα και επιδίωξη του Καπετάν Βασίλη υπήρξε ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσιες και την τοπική κοινωνία. Η έντονη οικολογική του δράση χρονολογείται από το 1979 με ορόσημο το 1985, όταν έγινε μέλος της HELMEPA, της οποίας διετέλεσε αργότερα και πρόεδρος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της παιδικής HELMEPA.

Η Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Ο στόχος του Καπετάν Βασίλη με τη δημιουργία της Costa Navarino ήταν να καθιερωθεί η Μεσσηνία ως ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός παγκοσμίου φήμης, μέσα από εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών που θα επέτρεπαν στους επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο να γνωρίσουν το φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο.

Παράλληλε ήθελε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, επιτρέποντας στους Μεσσήνιους να παραμείνουν στον τόπο τους.

DSCN9891

3 γιοί, 7 εγγόνια

Το 1964 ο Καπετάν Βασίλης παντρεύτηκε την Κάρμεν Αχιλλέα Κυρίτση και απέκτησαν τρεις γιούς και επτά εγγόνια, που μαζί με τις τρεις νύφες του ήταν “η μεγάλη αγάπη και χαρά της ζωής του”.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2011 ο Καπετάν Βασίλης έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι. Έφυγε γαλήνιος έχοντας ολοκληρώσει πολλά από τα όνειρα και σχέδιά του για τη θάλασσα και τη στεριά, με τη σκέψη του στην ελληνική ναυτιλία, τους ναυτικούς του ομίλου και την αγαπημένη του πατρίδα, τη Μεσσηνία!

Tips

-Η Costa Navarino βρίσκεται κοντά στην Πύλο και απέχει 50 χλμ. από το αεροδρόμιο “Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας.

-Ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάιο του 2010 και έκτοτε αποτελεί τον πρώτο ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα.

-Εκτείνεται σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρ., με περισσότερο από 1 χλμ. αμμώδη παραλία και ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες και φυτά. Διαθέτει 2 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, τις οποίες διαχειρίζεται η Starwood Hotels & Resorts, υπάρχουν δυο γήπεδα γκολφ (ετοιμάζονται κι άλλα), εστιατόρια, καφέ, μπαρ, καταστήματα, πισίνες, χώρους για παιδιά, χώρους εκπαίδευσης, spa κ.ά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα