Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΓευστικά ταξίδια με το Mount Athos Kouzina 2016

Γευστικά ταξίδια με το Mount Athos Kouzina 2016

Με την «κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων» συνεχίζεται η τέταρτη θεματική ενότητα του Mount Athos Kouzina 2016.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μενού φερμένα από τις μικρασιατικές κουζίνες και τους μυρωδάτους φούρνους της Ανατολής, γεύσεις της Αγιορείτικης θάλασσας, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην «Κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων».

Η τέταρτη θεματική ενότητα του φεστιβάλ γαστρονομίας Mount Athos Kouzina 2016, διεξάγεται, αυτήν την εβδομάδα, στα Νέα Ρόδα, στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή.

 

Το πρόγραμμα

Απόψε το βράδυ στις 8, στην κεντρική προβλήτα των Νέων Ρόδων θα διεξαχθεί η γιορτή των γεύσεων της Καππαδοκίας. Ένα μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από τις μικρασιάτισσες νοικοκυρές το οποίο θα συνοδεύεται από μουσικά ακούσματα και χορούς της Ανατολής.

Αύριο, Τρίτη 7 Ιουνίου, στο beach bar “Costa Costa”, στην παραλία των Νέων Ρόδων, επίσης στις 20.00, θα διεξαχθεί η γιορτή των ανατολίτικων βιολογικών γλυκών. Εκεί, η Ιφιγένεια Συμεωνίδου θα φτιάξει γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, οι συνταγές της οποίας βασίζονται σε μικρασιατικές τεχνικές. Η δε σπεσιαλιτέ της, το γλυκό καρπούζι.

Στη συνέχεια, bar tenders θα φτιάχνουν κοκτέιλ με βάση τις εν λόγω μαρμελάδες και τη μουντοβίνα.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Alexandros Palace» στην Ουρανούπολη, θα διεξαχθεί η γιορτή των ανατολίτικων πικάντικων γεύσεων. Εκεί, νοικοκυρές από την Αμμουλιανή θα ετοιμάσουν τα ξακουστά ντολμαδάκια της Πόλης και της Προικόνησος. Θα ακολουθήσει αυθεντικό μικρασιάτικο γλέντι.

Στην Αμμουλιανή

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, οι δράσεις μεταφέρονται στη νήσο Αμμουλιανή, και συγκεκριμένα στην «Ηλίανθο» οι νοικοκυρές διδάσκουν στους επισκέπτες πως φτιάχνονται τα αυθεντικά μικρασιάτικα αμυγδαλωτά, μια περίτεχνη συνταγή που έφεραν οι πρόγονοί της από την Προικόνησο της Μικρά Ασίας.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο εστιατόριο «Μετόχι» στο κάμπινγκ Αλυκές της Αμμουλιανής, θα διεξαχθεί η γιορτή των αρωμάτων της Μικρασίας, εκεί όπου η Φωτεινή Χριστοδούλου φτιάχνει μενού φερμένο από τη μικρασιάτικη κουζίνα.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο εστιατόριο «Μεγάλη Άμμος», η Γιώτα Τσακνή δημιουργεί γαστρονομικά καλλιτεχνήματα με τις γεύσεις της Αγιορείτικης θάλασσας.

Η τελευταία μέρα της ενότητας «Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων» θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Theoxenia» στην Ουρανούπολη, με τη «γιορτή του Πόντου», με γεύσεις και μουσική από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Tips

-Η πέμπτη και τελευταία θεματική ενότητα του Mount Athos Kouzina 2016 με τίτλο «Μεσογειακή κουζίνα» θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου, όπου και ολοκληρώνεται ένας ακόμη κύκλος του φεστιβάλ γαστρονομίας στην Προ του Άθω περιοχή.

-Τη Δευτέρα 13/6 στο ξενοδοχείο «Eagles Palace» στην Ουρανούπολη, θα έχει τη γιορτή του μεσογειακού ελαιόλαδου, στις 14/6 στο «Aristotelis Resort» θα είναι η γιορτή των γεύσεων της Μεσογείου και τέλος την Τρίτη 15 Ιουνίου, επίσης στο ξενοδοχείο «Aristotelis Resort», στις 8 το βράδυ, η τελετή λήξης θα πλαισιωθεί από την απονομή βραβείων του Mount Athos Kouzina 2016!

-Να σημειώσουμε ότι το Mount Athos Kouzina 2016 ξεκίνησε στις 15 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν η «αρχαιοελληνική κουζίνα», «η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου» και «η μοναστηριακή κουζίνα». Επικεφαλής της διοργάνωσης είναι η σεφ Ντίνα Νικολάου σε συνεργασία με ευρωπαίους και Έλληνες σεφ.

DSCN7747

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα