Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣε δυο βδομάδες η σύνδεση Θεσσαλονίκη - Σποράδες!

Σε δυο βδομάδες η σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες!

Στις 17 Ιουνίου ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ενώνει –επιτέλους- τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 9 το πρωί με προορισμό τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο.

Πρώτο λιμάνι η Σκόπελος με ώρα άφιξης στις 11.35 και στη συνέχεια η Αλόννησος με άφιξη στις 12 το μεσημέρι και η Σκιάθος στις 12.35.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά, ενώ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το ταχύπλοο θα «πιάνει» και στη Γλώσσα Σκοπέλου, το λιμάνι στο βόρειο τμήμα του νησιού, με ώρα άφιξης στις 12.30 μ.μ.

Από τα νησιά, η ώρα αναχώρησης για Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 19.10 από Σκιάθο, στις 19.50 από Αλόννησο, στις 20.10 από Σκόπελο και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.45.

Όταν το πλοίο θα «πιάνει» και στη Γλώσσα Σκοπέλου η αναχώρηση από κει θα είναι στις 19.25 και στη συνέχεια 20.00 από Αλόννησο, 20.20 από Σκόπελο με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.55.

Το κόστος του εισιτηρίου θα είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή στην Οικονομική θέση και 69 ευρώ στην Business.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του debbiestravel.wordpress.com υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο και οι κρατήσεις μέχρι στιγμής κινούνται αρκετά ικανοποιητικά.

Ταχύπλοο

Αρχικά τα δρομολόγια θα εκτελούνται με το ταχύπλοο «Flying Cat 3» της Hellenic Seaways αντί του αρχικού προγραμματισμού που ήταν με το «Flying Cat 4».

Η διαφορά είναι ότι το 3 είναι πιο μικρό, χωρητικότητας 342 επιβατών, έναντι του «Flying Cat 4» που είναι χωρητικότητας 441 επιβατών, οι δε ταχύτητες που αναπτύσσουν φτάνουν τους 40 κόμβους. Και στις δυο περιπτώσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης οχημάτων.

Τα δρομολόγια θα διαρκέσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος

Σ’ ότι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Ιουλίου, αντί του αρχικού προγραμματισμού που ήταν για τον Ιούνιο.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με ώρα αναχώρησης στις 7 το απόγευμα, με το πλοίο «Νήσος Σάμος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.wordpress.com, η καθυστέρηση υπάρχει λόγω του ότι το πλοίο βρίσκεται ακόμη στο ναυπηγείο για τις απαραίτητες συντηρήσεις.

Ναυάγησε το Θεσσαλονίκη – Σμύρνη

Τέλος, σ’ ότι αφορά την πολυαναμενόμενη σύνδεση της συγκεκριμένης γραμμής με τη Σμύρνη, αυτή ναυάγησε, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική εμπορευματική ροή μεταξύ των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης.

Ενώ είχε υπεγραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων Θεσσαλονίκης και Σμύρνης, δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων προϋποθέσεων, προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα.

Δεν προχώρησε η μείωση των τελών στα δύο λιμάνια, όπως επίσης δεν προχώρησαν και οι απαιτούμενες τεχνικές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα η τοποθέτηση των απαραίτητων μηχανημάτων ελέγχου, καθώς πρόκειται για πύλη εισόδου Σένγκεν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα