Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΦρέσκα μυρωδικά, βότανα και θαλασσινά!

Φρέσκα μυρωδικά, βότανα και θαλασσινά!

«Αγαπημένα μου υλικά είναι τα φρέσκα μυρωδικά, και γενικά τα βότανα, και μου αρέσει να τα συνδυάζω με θαλασσινά!» μου λέει ο σεφ – και φίλος- Γιώργος Βαγιωνάς.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Συνάντησα τον Γιώργο Βαγιωνά, στην «Ντομάτα», στην κλασική πλέον «Ντομάτα» στη Μαρίνα της Σάνης, με αφορμή την παρουσία μου στο πολυτελές resort, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ γαστρονομίας Sani Gourmet.

«Φέτος, βρίσκομαι εδώ στη «Ντομάτα», σε συνεργασία με τον Χρύσανθο Καραμολέγκο» μου λέει ο Γιώργος Βαγιωνάς, τον οποίο είχα γνωρίσει όσο εργαζόταν στο Hyatt Regency Thessaloniki και στη συνέχεια στον «Γλυκάνισο» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

«Πήγα για ένα χρόνο στην Αγία Πετρούπολη, όπου ‘έστησα’ δυο μαγαζιά’ ένα εστιατόριο και ένα καφέ – μπιστρό, με ελληνική κουζίνα ‘πειραγμένη’» μου λέει ο Γιώργος.

«Και στην ‘Ντομάτα’»; τον ρωτώ. «Στην ‘Ντομάτα’ ξεκίνησα με την έναρξη της σεζόν, στις 15 Απριλίου, η δε κουζίνα που σερβίρουμε στους πελάτες μας χαρακτηρίζεται μεσογειακή με επιρροές από Μαρόκο, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα φυσικά» μου εξηγεί.

IMG_20160524_123205 Βαγιωνάς

Χταπόδι ψητό με σάλτσα romesco

«Χταπόδι ψητό ο πελάτης θα σερβιριστεί παντού» μου λέει ο σεφ, «εμείς, εδώ το σερβίρουμε με σος romesco (σάλτσα με πιπεριές, ντομάτα, πάπρικα) συμπληρώνει.

Όπως ο ίδιος μου εξηγεί, αυτό που τον χαρακτηρίζει ως σεφ, είναι ο συνδυασμός των υλικών με το στήσιμο του πιάτου.

«Αγαπημένα μου υλικά είναι τα φρέσκα μυρωδικά, και γενικά τα βότανα, όπως και τα εποχιακά, και μου αρέσει πολύ να τα συνδυάζω με θαλασσινά!» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο σεφ Γιώργος Βαγιωνάς.

Κάπως έτσι εξηγούνται μάλλον, τα μύδια αχνιστά με ζωμό από κρέμα γάλακτος, λεμόνι, κάπαρη και τηγανιτό ταραμά. Και η σούπα από μπαρμπούνια με μους αυγοτάραχου Μεσολογγίου.

«Ιδιαιτερότητά μας τα υλικά που χρησιμοποιούμε και ο συνδυασμός των προϊόντων» μου λέει ο Γιώργος Βαγιωνάς, ο οποίος ετοιμάζεται να μπει στην κουζίνα, για τις ετοιμασίες της ημέρας.

Και εγώ, πρέπει να πάρω το δρόμο της επιστροφής, μέχρι να επιστρέψω και πάλι στη ‘Ντομάτα’, αλλά, αυτή τη φορά να δοκιμάσω τις…ιδιαιτερότητες των πιάτων του σεφ Γιώργου Βαγιωνά και της ομάδας του!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα