Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΈρχεται το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016»

Έρχεται το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016»

Από τις 26 έως τις 29 Μαΐου θα διεξαχθεί το «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016», με στόχο να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Να είναι ένα μεγάλο πάρτι και να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, συνδυαστικά με την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, και όχι ανταγωνιστικά» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κλεόβουλος Θεοτόκης.

Το Φεστιβάλ Τουρισμού το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), θα διεξαχθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο χώρο ανάμεσα στο Βασιλικό Θέατρο και το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Το ΕΕΘ έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις της περιοχής να δώσουν το δικό τους “παρών” στο Φεστιβάλ, προκειμένου να συμβάλουν στην επιτυχία της διοργάνωσης, κάτι που θα σημάνει και την ενίσχυση των προσπαθειών για την αναβάθμιση της Κεντρικής Μακεδονίας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού.

Μικρό το ενδιαφέρον

Ρωτώντας τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θεοτόκη, σχετικά με τις συμμετοχές, μας ενημέρωσε ότι θα συμμετέχουν τα Επιμελητήρια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πλαισιωμένα από διάφορες επιχειρήσεις, ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών, επιχειρήσεις από Κέρκυρα, Έβρο, Χαλκιδική, Πιερία, Θεσπρωτία, Βέροια, από νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου κ.ά.

«Ταξιδιωτικά πρακτορεία θα συμμετέχουν, πρόεδρε;» ρωτήσαμε τον κ. Θεοτόκη, απαντώντας μας, ότι μέχρι στιγμής, μονάχα τρία ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν δηλώσει συμμετοχή. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοτόκης, ενώ σ’ ότι αφορά το κόστος συμμετοχής επισήμανε ότι η χρέωση είναι 35 ευρώ το τ.μ.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του «Φεστιβάλ Τουρισμού» θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες, παραστάσεις κ.ά.

Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές που υπάρχουν σχετικά με το σχολικό τουρισμό, τον προσκυνηματικό, τον ιαματικό, τον πολιτιστικό τουρισμό κ.ά.

Tips

-Οι ώρες λειτουργίας του «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016» θα είναι από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ.

– Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο ΕΕΘ, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των στόχων, του περιεχομένου καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Τουρισμού 2016».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα