Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται η 3η «Δραμοινογνωσία»

Ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων’ μια γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο – τι άλλο- τον οίνο!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Δραμοινογνωσία: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού!» είναι ο τίτλος της φετινής Δραμοινογνωσίας, η οποία ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

Στόχος αυτής της γιορτής κρασιού και γευσιγνωσίας, η εξοικείωση του επισκέπτη αλλά και του Δραμινού με τη γη του Διόνυσου και βεβαίως η μύηση στις αξίες αυτής της γης.

Ένα παιχνίδι με τις λέξεις: Δράμα + Οίνος + Γευσιγνωσία = Δραμοινογνωσία!, που θα λάβει χώρα, από τη Δευτέρα 23 Μαΐου και επί μια εβδομάδα, θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της με ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες στους κοινόχρηστους χώρους της Δράμας, στα οινοποιεία της – βεβαίως- αλλά και στα εστιατόρια και στα μοντέρνα καφέ της πόλης!

Tips

Η φετινή «Δραμοινογνωσία» ανοίγει τις πόρτες τις για τους απανταχού οινόφιλους τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.

-Η επίσημη συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Δευτέρα 23/5  και ώρα 12.00, στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης στο Διοικητήριο. Η εκδήλωση έναρξης έχει οριστεί για το ίδιο βράδυ, στις 8.30 μ.μ., στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας.

– Η κεντρική εκδήλωση της «Δραμοινογνωσίας» με τίτλο «Στην υγεία μας! Πίνουμε κρασί…και το εννοούμε» θα δοθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 9 το βράδυ.

-Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, συμπίπτει φέτος με τον θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες», εκεί όπου τα οινοποιεία, όχι μόνο της Δράμας, αλλά και των υπολοίπων αμπελουργικών ζωνών της Ελλάδας, θα υποδέχονται τους οινόφιλους με διάφορες εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές κ.ά.

-Η Δράμα απέχει περίπου 150 χλμ. από Θεσσαλονίκη ακολουθώντας την Εγνατία Οδό για Καβάλα, και στο ύψος του Στρυμόνα (99 χλμ.) τις πινακίδες για Δράμα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα