Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη27o Money Show με τουρισμό, εμπόριο, επενδύσεις!

27o Money Show με τουρισμό, εμπόριο, επενδύσεις!

Με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις ξεκινάει φέτος το 27ο πολυσυνέδριο Money Show, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν ο τουρισμός, η βιομηχανία, το εμπόριο, οι επενδύσεις.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Το όραμά μας, ήταν να καταφέρουμε το πολυσυνέδριο του Money Show να αφορά όλους τους φορείς της πόλης» επισήμανε ο πρόεδρος του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε αίθουσα του ΕΒΕΘ.

«Εργαλείο εξόδου από την κρίση» ο τίτλος του φετινού 27ου Money Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20 – 22 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, και περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις.

Η πρωτογενής παραγωγή, οι εξαγωγές και η πράσινη ανάπτυξη, οι καινοτομίες και η επιχειρηματικότητα, τα μεγάλα ενεργειακά έργα, ο τουρισμός αλλά και οι τέχνες και ο πολιτισμός περιλαμβάνονται στις ενότητες των φετινών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Μαΐου, με θέμα «Τεχνολογίες και καινοτομίες στον αγροδιατροφικό κλάδο» όπου θα συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Ιταλικών Βιομηχανιών.

*

– Τις εκδηλώσεις του φετινού Money Show οργανώνουν, μεταξύ άλλων, επτά από τα διμερή επιμελητήρια που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, το ΕΒΕΘ, το ΒΕΘ, ο ΣΒΒΕ, ο ΣΕΒΕ, το ΑΠΘ, η Αττικό Μετρό, η Κοινοπραξία που κατασκευάζει το μετρό, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο ΟΛΘ, η ΔΕΘ – HELEXPO, το ΚΕΠΑ και ο ΕΣΘ.

– Την Κυριακή 22 Μαΐου, και ώρες 12.00 – 14.00, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, και στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, θα παρουσιάσει την εκπτωτική κάρτα αγοράς Agora Bonus Card, η οποία όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, θα δίνεται στους τουρίστες στα σημεία εισόδου της πόλης (αεροδρόμιο, λιμάνι) και οι οποίοι θα δικαιούνται έκπτωση από τις αγορές τους στα καταστήματα της πόλης.

– Το Σάββατο 21 Μαΐου,  και ώρες 12.00 – 14.00, θα παρουσιαστεί το νέο πρόγραμμα της UNESCO – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Προκλήσεις και Προοπτικές, ενώ 14.00 – 16.00 το ΑΠΘ και το Τμήμα Καλών Τεχνών θα αναπτύξουν το θέμα «Οι αποχρώσεις του χρήματος». Την ίδια μέρα, Σάββατο 21/5 θα αναπτυχθεί το θέμα «Νέα εργαλεία για την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού» (10.00 – 13.00) και στη συνέχεια «Μουσειακός Τουρισμός – κύριος μοχλός ανάπτυξης στη σύγχρονη κοινωνία».

-Το Σάββατο 21 Μαΐου, στην κεντρική ομιλία με συνδιοργανωτές το ΕΒΕΘ και το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και με θέμα «Έτος 2020: Υποδομές και Ανάπτυξη» κύριος ομιλητής – εκτός απροόπτου λόγω των πολιτικών εξελίξεων, θα είναι ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Σύντομη παρέμβαση θα κάνουν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Μετρό Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας, ο προεδρεύων του δς του ΟΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας.

-Το 27ο Money Show θα πραγματοποιηθεί 20 – 22 Μαΐου στις αίθουσες του Hyatt Regency Thessaloniki, με ώρες λειτουργίας 09.00 – 22.00, και είσοδο ελεύθερη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα