Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη«Ονειρικό ταξίδι στην Ιορδανία»!

«Ονειρικό ταξίδι στην Ιορδανία»!

«Ένα νοερό ταξίδι είναι πάντα ωραίο’ πώς θα σας φαινόταν να το πραγματοποιήσουμε του χρόνου, την άνοιξη, να το βάλουμε στόχο» είπε με μια δόση προσμονής η κα. Νέλη Ζήκα Τσελεμέγκου, πρόεδρος του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, χθες το βράδυ, παρουσία των εκλεκτών μελών του και προσκεκλημένων!

Από την Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Τρίτη βραδάκι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα πεντάστερου ξενοδοχείου με άπλετη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη’ με υποδέχεται και με καλωσορίζει με ευγένεια η κα. Νέλη Ζήκα Τσελεμέγκου, πρόεδρος του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.

Και από την άλλη, μου προσφέρουν τσάι, αυθεντικό από την Ιορδανία…

«Δραστηριοποιούμαστε εδώ και 23 χρόνια και είμαστε περί τα 100 μέλη» μου λέει η πρόεδρος κα. Ζήκα Τσελεμέγκου και με ευχαριστεί παράλληλα για τη δική μου παρουσία στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Ονειρικό ταξίδι στην Ιορδανία» λοιπόν, μια από τις φετινές δράσεις- και η τελευταία της χρονιάς- που πραγματοποίησε χθες βράδυ, ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΟΠΑΘ) σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

Ίσως, να αναρωτηθείτε ποια η δική μου θέση στη συγκεκριμένη εκδήλωση’ όταν λοιπόν η εκδήλωση έχει να κάνει με μια θεματική ενότητα με τίτλο «Ονειρικό ταξίδι στην Ιορδανία», δεν μπορεί παρά να μην είμαι παρούσα και να μεταφέρω με τον τρόπο που έχω βιώσει τις εμπειρίες μου – από τις τρεις τουλάχιστον φορές-, που έχω επισκεφτεί την Ιορδανία μέχρι τώρα.

Από αριστερά: Ντέπυ Χιωτοπούλου, Νέλη Ζήκα Τσελεμέγκου, Δέσποινα Μαντά

Η αγάπη…

Ήταν η πρόσκληση που δέχτηκα, για δεύτερη φορά, από την Πρόξενο της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη, κυρία Δέσποινα Μαντά, να μεταφέρω στο κοινό την εμπειρία μου από την επίσκεψή μου στην Ιορδανία. Και ήταν, πραγματικά, μεγάλη μου τιμή!!

«Πήρατε κάποια χρήματα» με ρώτησαν κάποιοι, εντός και εκτός ακροατηρίου, «πήρα την αγάπη του ακροατηρίου, την προσοχή του, πήρα τα πάμπολλα συγχαρητήρια από το παρευρισκόμενο κοινό, από το κοινό, που δεν ήταν άλλο, από μια μεγάλη μερίδα της Αληθινής Αριστοκρατικής Παλιάς Κοινωνίας της Θεσσαλονίκης».

Και πιστέψτε με, είναι η αγάπη που έχεις μέσα σου για όλο αυτό που κάνεις, και όταν τη μεταδίδεις, αυθεντικά, με τον τρόπο που πηγάζει από μέσα σου, τότε, Ναι, αυτό είναι το κέρδος σου’ αυτό είναι το δικό μου κέρδος, από τη χθεσινή εκδήλωση!!!

Και σας ευχαριστώ’ ευχαριστώ την Πρόξενο της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη, Δέσποινα Μαντά.

Ευχαριστώ την πρόεδρο του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Νέλη Ζήκα Τσελεμέγκου.

Ευχαριστώ όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όλες εκείνες τις κυρίες που είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους και οι οποίες μίλησαν με θαυμασμό και αξιοπρέπεια για την οικογένειά μου!

Ευχαριστώ και την Αφροδίτη Δεδέκα για την πολύτιμη βοήθεια της, σ’ ότι αφορά την παρουσίαση των φωτογραφιών μου κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου.

 

Η παρουσίαση

Η δική μου παρουσίαση αφορούσε τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια μου σ’ αυτήν την ξεχωριστή χώρα’ μια χώρα που είναι πλούσια σε εικόνες, σε γεύσεις, σε εμπειρίες! Ένας τόπος που σε προ(σ)καλεί να τον επισκεφτείς ξανά και ξανά.

Ευχαριστήρια Επιστολή_εκδήλωση_1

Από την πλευρά της η κα. Πολυξένη Βελένη, αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία, στο δικό της οδοιπορικό που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ιορδανία, το Νοέμβριο του 2011, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού για τη φωτογράφηση των αρχαιολογικών χώρων της Δεκάπολις.

Τέλος, ο Ορέστης Κουράκης, εξήγησε τους διαφορετικούς τρόπους τεχνικής που χρειάστηκαν για τη συγκεκριμένη φωτογράφηση. Σειρά φωτογραφιών είχε εκτεθεί στο Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης (στον εξωτερικό του χώρο) το 2012 και στη συνέχεια οι φωτογραφίες του παραχωρήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Αμάν ως μόνιμη έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα