Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚρήτηΗ τσικουδιά θέλει τη...γεύση της!

Η τσικουδιά θέλει τη…γεύση της!

Και το όνομα αυτής, Μπαϊράκι (By Raki) η βάση της οποίας είναι η τσικουδιά – η κρητική ρακί δηλαδή- εμπλουτισμένη με διαφορετικές γεύσεις φρούτων.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Ερχόντουσαν Έλληνες και ξένοι στο παραδοσιακό καζάνι που από παλιά είχε ο παππούς μου, και έφερναν μαζί τους ξενόφερτα ποτά» μου λέει ο Γιώργος Νικηφόρος, δημιουργός του Μπαϊράκι και συνεχίζει «και τότε σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν, γιατί να μην έχουμε κάτι αντίστοιχο ελληνικό;».

Τρία χρόνια του πήρε, μέσα από πειραματισμούς, σεμινάρια, διαβάσματα κτλ. για να καταλήξει στο τελικό του αποτελέσματα, στο προϊόν που παράγει σε 23 διαφορετικές γεύσεις, με βάση -τι άλλο; – την κρητική τσικουδιά!

IMG_2016051Giorgos

Τα ηδύποτα

Εδώ και ένα χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2015, κυκλοφορούν στην αγορά τα ηδύποτα που φτιάχνει με μεράκι και αγάπη ο Γιώργος Νικηφόρος.

«Το δημοφιλέστερο μας είναι εκείνο με τη φράουλα αλλά και την καραμέλα, με 25% αλκοόλ» μου λέει ο Γιώργος Νικηφόρος και εξηγώντας μου τη διαδικασία, μου λέει οι γεύσεις των φρούτων και η συνταγή είναι όπως τα λικέρ που φτιάχνουν οι γιαγιάδες.

«Παίρνουμε τις γεύσεις, τις προσθέτουμε στην τσικουδιά και ωριμάζουν από 5 έως 40 μέρες, άλλες στη σκιά και άλλες στον ήλιο» εξηγεί ενώ σ’ ότι αφορά την παραγωγή, πηγαίνει ανάλογα με τη ζήτηση που έχει η κάθε ετικέτα.

IMG_20160511_202826

Και κοκτέιλ

Τι θα λέγατε για ένα κοκτέιλ με σαμπανιζέ κρασί και Μπαϊράκι με γεύση φράουλα; Είναι αρκετά δροσιστικό αλλά και το Green Cherry  με Μπαϊράκι μέντα, κρασί, τζιν και χυμό ανανά είναι εξίσου προκλητικό!

Πιο γλυκό, το Orange Garden με Μπαϊράκι μύρτιλλο, λάιμ, σιρόπι και χυμό πορτοκάλι, έχουμε όμως και τον καφέ, με εσπρέσο, Μπαϊράκι μύρτιλλο, λευκή σοκολάτα και γάλα. Αυτό ονομάζεται winter, δηλαδή χειμώνας, επειδή όμως, τώρα ‘σκάει ο τζίτζικας’, λέω να δοκιμάσω το Green Cherry. Στην υγεία σας!

*

Για επικοινωνία με τον Γιώργο Νικηφόρο στο τηλ. 6989 732340, στο info@byraki.gr και στο sales@byraki.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα