Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΙόνιοΚέρκυρα και Ρώμη «ψηφίζουν» οι Έλληνες για Πάσχα

Κέρκυρα και Ρώμη «ψηφίζουν» οι Έλληνες για Πάσχα

Με την Κέρκυρα να κατέχει τα πρωτεία και το Ναύπλιο να την ακολουθεί, οι Έλληνες και για φέτος το Πάσχα, θα προτιμήσουν αυτούς τους δυο πανέμορφους ελληνικούς προορισμούς. Και από το εξωτερικό, την αιώνια πόλη, που δεν είναι άλλη από τη Ρώμη!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Σύμφωνα με έρευνα της www.trivago.gr, για αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 31ης Μαρτίου 2016, και για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 28 Απριλίου και 2 Μαΐου, οι Έλληνες «ψηφίζουν» Ρώμη, διατηρώντας τη στην κορυφή των επιλογών τους τρεις χρονιές στη σειρά.

κατάλογος

Ωστόσο, σε αντίθεση με την περσινή δεκαπεντάδα που είχε κυρίως διεθνές άρωμα, φέτος παρατηρείται στροφή σε ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, πέρυσι ο μόνος ελληνικός προορισμός της δεκαπεντάδας ήταν η Κέρκυρα, αλλά φέτος το Ναύπλιο σκαρφάλωσε στην 4η θέση, ενώ την παρουσία τους μεταξύ των κορυφαίων φετινών θέσεων κάνουν τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και τα Ιωάννινα.

Εξίσου σταθερά αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων φαίνεται να είναι και το Λονδίνο, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ η Κωνσταντινούπολη που πέρυσι είχε την τρίτη θέση, φέτος έμεινε εκτός της δεκαπεντάδας.

Ελλάδα

Εξετάζοντας αποκλειστικά τους ελληνικούς προορισμούς, παρατηρείται ότι οι δύο πρώτες θέσεις παραμένουν ίδιες με πέρυσι, με την Κέρκυρα να έχει την πρωτιά, ακολουθούμενη από το Ναύπλιο.

Τα Χανιά εμφανίζονται μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί στην τέταρτη θέση και τη Ρόδο στην πέμπτη. Τα Ιωάννινα, βάσει της έρευνας, είναι στην 6η θέση, η Μονεμβασία στην 7η, και για την 10άδα ακολουθούν η Αθήνα, Ύδρα, Καλαμπάκα.

Τιμές

Σ’ ότι αφορά τις τιμές, από το σύνολο  των τιμών που επιλέχθηκαν, δημιουργήθηκε ένας μέσος όρος τόσο για πέρυσι όσο και για φέτος.

Υπάρχει μεταβολή της μέσης τιμής στην Κέρκυρα, η οποία πέρυσι ήταν στα 151 ευρώ, και η αντίστοιχη φετινή διαμορφώνεται στα 109 ευρώ, κατά 28 % χαμηλότερη.

Αντίστοιχες μειώσεις παρατηρούνται και στις τιμές που επιλέχθηκαν κατά μέσο όρο για το Ναύπλιο, με την φετινή να είναι 13 % χαμηλότερη από την περσινή. Χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι επέλεξαν και όσοι προτίμησαν προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, αφού επέλεξαν ξενοδοχεία οικονομικότερα κατά 18 % και 17 %  αντίστοιχα, συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

Ακριβότερη η Θεσσαλονίκη

Υψηλότερη τιμή συγκριτικά με την περασμένη χρονιά φαίνεται να επέλεξαν όσοι θα προτιμήσουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Θεσσαλονίκη, αφού η φετινή προτιμώμενη τιμή φαίνεται να είναι κατά 20 % υψηλότερη βάσει της αντίστοιχης περσινής, παραμένοντας ωστόσο μεταξύ των πιο οικονομικά προσιτών προορισμών, με μέση προτιμώμενη τιμή που διαμορφώνεται στα 77 ευρώ για το φετινό Πάσχα (πέρυσι ήταν στα 64 ευρώ, βάσει της έρευνας).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα