Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣύνδεση Θεσσαλονίκης με Σποράδες

Σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σποράδες

Ρεπορτάζ: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Πιο… κοντά στις Σποράδες θα είναι από φέτος το καλοκαίρι εκ νέου η Θεσσαλονίκη, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο δρομολόγιο ταχύπλοου, που θα συνδέει ακτοπλοϊκά τη συμπρωτεύουσα με τα συγκεκριμένα νησιά!

Αναμένοντας την τελική έγκριση της δρομολόγησης από το υπουργείο Ναυτιλίας, η εταιρία Hellenic Seaways είναι έτοιμη να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Το δρομολόγιο, θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου, θα εκτελείται καθημερινά, με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 9 το πρωί με προορισμό τη Σκόπελο, Αλόννησο, Σκιάθο. Από εκεί, η ώρα αναχώρησης για Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 19.10 ενώ την Τετάρτη στις 12.45. Το ταχύπλοο «Flying Cat 4», που θα εκτελεί το δρομολόγιο, θα είναι χωρητικότητας 440 επιβατών, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης οχημάτων. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σποράδες από Θεσσαλονίκη ήταν το 2009.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου και όσο πιο γρήγορα εγκριθεί η αίτηση δρομολόγησης του, τόσο καλύτερα για όλους», αναφέρουν κύκλοι της αγοράς στο www.northpress.gr. Σε ερώτηση σχετικά με το έντονο ενδιαφέρον και το γεγονός της γενικότερης ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης, τονίζουν χαρακτηριστικά «είναι κάτι καινούργιο για τη Θεσσαλονίκη, και τώρα κάνει εντύπωση».

Και Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Σμύρνη

Να υπενθυμίσουμε, ότι η εταιρία «Hellenic Seaways» ξεκινάει τον Ιούνιο ξεκινάει και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Σμύρνη, δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με ώρα αναχώρησης στις 7 το απόγευμα. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με το πλοίο «Νήσος Σάμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα