Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΤαξιδιωτικές προτάσεις και γαστρονομία

Ταξιδιωτικές προτάσεις και γαστρονομία

Με δυο παρουσιάσεις (workshops) , με τη μια να αφορά ταξιδιωτική πρόταση και την άλλη την ελληνική γαστρονομία, η Top Tourism της Μαρίας Αθανασοπούλου και της Χρύσας Κρασσά, μας προ(σ)καλούν απόψε και αύριο, να «ταξιδέψουμε» στην Ήπειρο και σε ελληνικές γεύσεις!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Ξεκινάμε μια σειρά από workshops με δυο θεματικές ενότητες’ ταξιδιωτικές προτάσεις και γαστρονομία» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com  η Μαρία Αθανασοπούλου, διοργανώτρια της αποψινής εκδήλωσης με  θέμα «Η Ήπειρος ως τουριστικός προορισμός» που θα πραγματοποιηθεί στο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως η ίδια αναφέρει, «στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε ελληνικούς προορισμούς, μέσα από μια νέα προοπτική» ξεκινώντας με την Ήπειρο, ως εναλλακτικό προορισμό, αναδεικνύοντας δράσεις που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην περιοχή και δεν τις γνωρίζει.

«Η Ήπειρος ως τουριστικός προορισμός»

Η γη της Ηπείρου, με κέντρο την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και με τα υπέροχα Ζαγοροχώρια, την επιβλητική Δωδώνη, τα πανέμορφα παράλια της Θεσπρωτίας, το Μέτσοβο, τα ψηλά βουνά και τις καταπράσινες θάλασσες, μας προ(σ)καλεί να τη γνωρίσουμε απόψε , μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, έτσι ώστε να μας δελεάσει να την επισκεφθούμε το συντομότερο δυνατόν.

Η αποψινή εκδήλωση με την παρουσίαση της Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί στο Mediterranean Cosmos, στο biscotto coffee+, με ώρα έναρξης στις 20.15 και με ελεύθερη είσοδο (σ.σ. Να σημειωθεί ότι μετά τις 20:00 στο πάρκινγκ του Meditteranean Cosmos δεν υπάρχει χρέωση).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το ταξιδιωτικό γραφείο Choice Travel από τη Θεσσαλονίκη και η Πόπη Ξυνοπούλου θα παρουσιάσουν ένα ταξιδιωτικό γαστρονομικό πρόγραμμα στο «Epirus Lx Palace Hotel» – Ioannina – Greece!
Στο τέλος της βραδιάς θα γίνει κλήρωση και ένας τυχερός θα κερδίσει μια δωρεάν τριήμερη διαμονή στο 5άστερο ξενοδοχείο «Epirus Lx Palace».

«Ημέρες ελληνικής γαστρονομίας»

Παράλληλα, τα workshops της Top Tourism συνεχίζονται με τις «Ημέρες ελληνικής γαστρονομίας», με το πρώτο να παρουσιάζεται, αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου, στις 20.15, επίσης στο «Mediterranen Cosmos».

Δυο food bloggers, η Νανά Σαββατιανού από το Cook Eat Up και η Ελπίδα Χαραλαμπίδου από το Elpida’s Little Corner, θα μας μυήσουν σε δυο πεντανόστιμες συνταγές’ τη λαμπριάτικη κρεατόπιτα και τα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα.

Gastronomia

Η Top Tourism

Η Μαρία Αθανασοπούλου και η Χρύσα Κρασσά μέσα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Top Tourism» που ίδρυσαν στις αρχές του 2015, έχουν ένα κοινό στόχο: την προώθηση του ελληνικού τουρισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, επίσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι δράσεις της «Top Tourism» θα είναι σε πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και μέσω αυτών θα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να αναδειχθούν ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, ελληνικά ξενοδοχεία, νέα τουριστικά προϊόντα αλλά και να στηριχθεί η ελληνική γαστρονομία ως αυτόνομο τουριστικό προϊόν.

Ξεκινώντας απόψε με την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, θα συνεχίσουν, κάτι αντίστοιχο, τον επόμενο μήνα με τα Σύβοτα της Θεσπρωτίας. Και έπεται συνέχεια…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα