Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΣυγκρατημένη αισιοδοξία για τη Χαλκιδική

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Χαλκιδική

«Αέρας» συγκρατημένης αισιοδοξίας φυσάει για τη Χαλκιδική με το ενδιαφέρον των tour operators, ναι μεν, να είναι μεγάλο, αλλά και την αβεβαιότητα σ’ ότι αφορά τις εξελίξεις με το προσφυγικό να κρατάει τις προκρατήσεις «παγωμένες».

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων για την Χαλκιδική, αναμφίβολα είναι μεγάλο. Ωστόσο, την αισιοδοξία όλων έρχεται και τη φρενάρει το προσφυγικό ζήτημα, με αποτέλεσμα, όλοι να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. «Ναι, είμαστε ασφαλής προορισμός, το θέμα είναι τι θα γίνει με το προσφυγικό» εξηγούν στο debbiestravel.wordpress.com κύκλοι της αγοράς.

Αναποφάσιστοι οι Γερμανοί

Το «παρών» της Ελλάδας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε 9 – 13 Μαρτίου στο Βερολίνο, ήταν πολύ δυνατό.

Υπήρξαν πολλά ραντεβού, τα διπλάσια σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο, το 60% των Γερμανών δεν έχει αποφασίσει ακόμη που θα πάει φέτος διακοπές, ενώ άλλες χρονιές αυτό ήταν κάτι που είχε οριστικοποιηθεί εδώ και καιρό.

«Άρα, πηγαίνουμε στις κρατήσεις last minute (τελευταίας στιγμής)» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com η διευθύντρια μάρκετινγκ της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Τάνια Ακριτίδου, γεγονός που το αποδίδει αφενός στην ανασφάλεια, αφετέρου στα οικονομικά των Γερμανών.

ITB 2016 04

Να σημειώσουμε, ότι η Χαλκιδική θα συμμετέχει και στη διεθνή έκθεση τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα 23 – 26 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας τη φετινή της συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

«Πάγωμα»

«Τόσο το προσφυγικό όσο και η όλη κατάσταση σε Μέση Ανατολή και Τουρκία, δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα» επισημαίνει στο debbiestravel.wordpress.com ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής. Όπως ο ίδιος επισημαίνει, η Ελλάδα έχει ένα προβάδισμα, ωστόσο «υπάρχει ένα γενικότερο ‘πάγωμα’ περιμένοντας όλοι τις εξελίξεις».

Η χρονιά, όπως εξηγεί στο debbiestravel.wordpress.com, ο κ. Χαδαλής, αναμένεται να κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, «εφόσον, δεν συμβούν συνταραχτικά γεγονότα στη χώρα μας» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χαλκιδικής.

Dimitris Hadalis Xalkidiki

Ενδιαφέρον από Ιταλία, στο +20% από Σερβία

Στο πλαίσιο της πρόσφατης συμμετοχής της Χαλκιδικής στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Μιλάνο, ο κ. Χαδαλής, επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον από την ιταλική αγορά είναι ιδιαίτερα αυξημένο, «και σ’ αυτό βοήθησε η παρουσία μας, τόσο πέρυσι όσο και φέτος».

Σ’ ότι αφορά, τη Σέρβικη αγορά, «από εκεί υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 15%-20%, σε σχέση με πέρσι» λέει ο κ. Χαδαλής.

Να σημειώσουμε, ότι στις 14 και 15 Μαΐου, στην καρδιά του Βελιγραδίου, θα υπάρχει αφιέρωμα για την Ελλάδα, με διάφορες δράσεις, εκεί όπου θα συμμετέχει και η Χαλκιδική.

Επετειακό Έτος Αριστοτέλη 2016 – 2017

Με αφορμή την ανακήρυξη του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016/17 από την UNESCO, καθώς συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του Έλληνα φιλοσόφου, ο δήμος Αριστοτέλη, προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για τη διοργάνωση δράσεων αναφοράς στο έργο του.

Κύρια σημεία αναφοράς θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Αρχαίων Σταγείρων, το Στρατονικό Όρος και το θεματικό Άλσος Αριστοτέλη που βρίσκεται στην είσοδο του σύγχρονου οικισμού των Σταγείρων.

«Με αφορμή το Επετειακό Έτος Αριστοτέλη, η Χαλκιδική θα εκμεταλλευτεί το γεγονός, μέσα από σειρά εκδηλώσεων και δράσεων» αναφέρει ο κ. Χαδαλής.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα