Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΚαι με τη «βούλα» το Θεσσαλονίκη – Σμύρνη!

Και με τη «βούλα» το Θεσσαλονίκη – Σμύρνη!

Δυο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σμύρνη, με ενδιάμεσο σταθμό την πρωτεύουσα της Λέσβου, τη Μυτιλήνη. Όχι όμως και για τα ελληνικά νησιά!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες ώστε να ξεκινήσει το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που θα συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μ’ αυτό της Σμύρνης, δυο φορές την εβδομάδα, και συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.wordpress.com, οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να ξεκινήσει το δρομολόγιο είναι πολλές, που σημαίνει, ότι χρειάζονται τουλάχιστον δυο μήνες, ώστε να δούμε πλοίο να αναχωρεί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η κρουαζιέρα

Όπως, ήδη, γράψαμε χθες, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Σμύρνη, θα υλοποιηθεί στη λογική της κρουαζιέρας τακτικής δρομολόγησης και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας για το επιβατικό κοινό, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετεί και εμπορικές μεταφορές, ενισχύοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν και την οικονομία.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται με το «Νήσος Σάμος» το οποίο έχει μήκος 190 μ. και μέχρι πρόσφατα εκτελούσε δρομολόγια στην Αδριατική θάλασσα.

Επιπρόσθετα, εκτός από Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει και δρομολόγιο από Πειραιά, μία φορά την εβδομάδα, με τελικό προορισμό τη Σμύρνη.

NISSOS-SAMOS

Καμία σύνδεση με ελληνικά νησιά

Ωστόσο, η έναρξη του παραπάνω δρομολογίου συνεπάγεται με απολύτως καμία σύνδεση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα ελληνικά νησιά.

Η γραμμή που ήταν να ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου, «πιάνοντας» Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά, κάθε Δευτέρα, δεν θα πραγματοποιείται. Ο λόγος είναι ότι, για τη συγκεκριμένη γραμμή ήταν δρομολογημένο το πλοίο «Νήσος Σάμος», το οποίο όμως μετακινείται στο Θεσσαλονίκη – Σμύρνη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα